nije jedino pojačanje

Osijek je pronašao zamjenu za Ramona Miereza; na Opus Arenu stiže napadač Maribora!

30.08.2024 u 15:39

Bionic
Reading

Austrijski napadač stigao je u momčad kao pojačanje iz Maribora, uz odštetu od oko milijun eura, kako bi zamijenio Ramona Miereza, argentinskog napadača koji je nedavno iznenada prešao u katarski klub Al Jazira za tri milijuna eura.

Osijek je iskoristio priliku da potpiše austrijskog napadača Arnela Jakupovića iz Maribora, koji je bio u posljednjoj godini ugovora i nije želio potpisati novi. U dosadašnjoj karijeri, Jakupović je u 283 nastupa postigao 122 gola i 27 asistencija. Prošle sezone zabio je 17 golova u slovenskoj ligi, samo jedan manje od najboljeg strijelca, dok je ove sezone već postigao sedam golova u 12 nastupa.

Osim Jakupovića, Osijek je jučer doveo još trojicu igrača. Talijanski stoper Alessandro Tuia (34) stigao je kao slobodan igrač kako bi pojačao obranu Osijeka, koja je ove sezone pokazala slabosti. Tuia ima iskustvo s 35 nastupa u talijanskoj Serie A, iako je prošlu sezonu u Cremoneseu u Serie B odigrao vrlo malo.

Drugi dolazak je portugalski krilni napadač Hernani (33), također kao slobodan igrač. Hernani je poznat po svojim nastupima za Porto, gdje je sakupio pedesetak nastupa i osvojio portugalski naslov 2018. godine. Njegov posljednji klub bio je Al-Najma iz Saudijske Arabije.

  • +27
Osijek - Rijeka (25.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos

Posljednje pojačanje je Tiago Dantas, 23-godišnji veznjak iz Benfice, koji dolazi na posudbu. Dantas je prethodne sezone proveo na posudbama u PAOK-u, gdje je odigrao 39 utakmica s pet golova i dvije asistencije, te u AZ Alkmaaru, gdje je upisao 26 nastupa s po jednim golom i asistencijom. Osijek mu je treća posudba zaredom, a njegov dolazak povezan je s bivšim sportskim direktorom PAOK-a, Joseom Botom, koji sada radi u Osijeku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport