lav velikog srca

Otkrivena dobro čuvana tajna marokanske zvijezde; Vaha Halilhodžić izbacio ga je iz momčadi, a on je sada iznenadio sve

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.12.2022 14:09
  • Objavljeno 17.12.2022 u 14:07
Bionic
Reading

Hakim Ziyech (29) jedna je od najvećih marokanskih nogometnih zvijezda. Suigrač našeg Matea Kovačića u londonskom Chelseaju bio je u nemilosti bivšeg izbornika Vahe Halilhodžića, a sada se vratio i odveo Maroko do borbe za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu. Od 16 sati će Marokanci igrati protiv Hrvatske, a mediji su otkrili veliku Ziyechovu tajnu

Hakim Ziyech (29) nije samo junak nacije zbog svojih igara na ovom SP-u gdje je Maroko napravio povijesni uspjeh i stigao do borbe za treće mjesto protiv Hrvatske danas od 16 sati.

Sada su marokanski mediji otkrili kako je Ziyech veliki dobrotvor koji već godinama dobar dio svoje zarade daje humanitarnim organizacijama.

Ziyech će tako sav novac koji zaradi na ovom Svjetskom prvenstvu, a radi se o svoti od oko 360.000 eura, dati u dobrotvorne svrhe!

Taj će novac Ziyech uplatiti humanitarnim organizacijama u Maroku, a prije toga će jedan dio zarade podijeliti i članovima stručnog stožera reprezentacije koji zarađuju puno manje od njega.

  • +45
Hrvatska - Maroko; SP u nogometu, 23.11.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marokanski mediji otkrivaju i to kako Ziyech od 2016. godine, kad je debitirao za 'Lavove s Atlasa', nije uzeo niti jednu dnevnicu i nagradu koje daje Marokanski nogometni, već je i to sve prosljeđivao u humanitarne svrhe.

Uz to, kad na okupljanja reprezentacije stiže redovnom avionskom linijom, kartu kupuje iz svog džepa, ne dozvoljava da mu je plati Savez.

  • +18
Francuska - Maroko, polufinale SP-a, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mediji podsjećaju da je Hakim svojevremeno darovao 50.000 dolara lokalnom amaterskom klubu iz Maroka, čiji su mu se navijači obratili za pomoć, jer je klub prijetio bankrot. Uz to je 2018. godine donirao 1.000.000 dolara u domovini organizacijama za borbu protiv raka, dok je kasnije sa suigračima iz reprezentacije skupljao donacije za borbu protiv koronavirusa.

Zbog svega toga, a čini se da najveći dio njegovog humanitarnog djelovanja javnosti nije poznat, Hakima Ziyecha domovini gledaju kao istinskog velikana, ne samo zbog toga što je sa svojim Marokom došao do borbe za broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal