zlatan u hollywoodu

Otkriveno koliko će Ibrahimović zarađivati u Los Angelesu te kad debitira u dresu Galaxyja

23.03.2018 u 14:47

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović (36) raskinuo je ugovor s Manchester Unitedom i već bi se sljedećeg tjedna trebao pojaviti na predstavljanju u Los Angelesu. Njegova nova momčad, LA Galaxy, odigrala je prve dvije utakmice nove MLS sezone (liga je startala početkom ožujka), a Zlatan bi trebao debitirati u gradskom derbiju s FC Los Angelesom koji se igra 31. ožujka

Nadao se Zlatan Ibrahimović da će mu se Jose Mourinho smilovati i vratiti ga u prvu momčad Uniteda. No, Portugalac je odlučio kako mu švedski napadač do kraja sezone neće trebati, pa je Zlatan iskoristio priliku da raskine ugovor s 'crvenim vragovima' i krene svojim putem.

U Los Angelesu će biti predstavljen već sljedećeg tjedna, a objavljeni su i financijski detalji njegovog ugovora. Tako će Ibrahimović za dvogodišnju vjernost LA Galaxyju dobiti ukupno tri milijuna dolara, milijun i pol po sezoni. To je daleko manje od onoga što je zarađivao na Old Traffordu gdje je imao oko 180.000 dolara - na tjedan. Dvogodišnju plaću koju će zaraditi u Los Angelesu u Manchesteru bi zaradio za samo - četiri mjeseca.

Jedini problem u ovom trenutku je broj dozvoljenih stranaca, svaki MLS klub smije imati osam stranaca, Galaxy ih već ima na rosteru, ali zbog Zlatana će definitivno jedan otpasti već na startu sezone. Nagađa se kako bi Ibrahimović debitirati trebao u gradskom derbiju kojeg 31. ožujka Galaxy igra protiv FC Los Angelesa.

  • +39
Zlatan Ibrahimović Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U Hollywoodu će definitivno zasjati nova zvijezda, Zlatan Ibrahimović je samo jedan u nizu legendarnih nogometaša koji su zaigrali za LA Galaxy. Prije njega tu je carevao David Beckham, a igrali su i Robbie Kean, Steven Gerrard, a danas je kapetan momčadi Ashley Cole. Gotovo je sigurno da će ih karizmatični Zlatan Ibrahimović sve zasjeniti. Los Angeles je grad kao stvoren za njega, možda nema tu 'finoću' i glamur kao što je imao (i još uvijek ima) David Beckham, no sigurno je da će nogomet u SAD-u dobiti nove navijače. Ibra je jednostavno magnet, gdje god igrao...