NOVI POČETAK U AUSTRALIJI

Ovako danas izgleda Osječanka Jelena Dokić; našla je novi posao i želi obitelj s Hrvatom

08.01.2019 u 11:01

Bionic
Reading

Osječanka Jelena Dokić, nekada četvrta tenisačica svijeta, nakon završetka igračke karijere i problema s prekomjernom težinom pronašla je novi posao koji je ispunjava

Poznata je priča o Jeleni Dokić i njenom strogom ocu, od kojeg je pobjegla nakon što je jedno vrijeme s njim živjela u Srbiji. Nekada iznimno talentirana tenisačica, kojoj su predviđali da bi mogla biti i svjetski broj jedan, igračku karijeru odlučila je završiti 2014., u dobi od 31 godine.

Međutim, njen život uskoro je postao pravi horor jer je potpuno izgubila kontrolu nad kilogramima i onime što jede pa je tako, kao što je poznato, sa 60-ak kilograma – koliko je imala kao profesionalna tenisačica - u jednom trenutku prikupila njih čak 120!

  • +9
Jelena Dokić, nekad četvrta tenisačica svijeta Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Povukla sam se iz tenisa, a da nisam zapravo znala u kojem smjeru želim ići. Nisam bila spremna za to, a tada su i počeli problemi s kilogramima. Kada ste profesionalni sportaš, vi ste u nekoj vrsti mjehura od sapunice, ali to nije stvarnost. Sve vam se servira, trening, hrana, putovanja, tako da je vratiti se u normalan život jako teško', kazala je u intervjuu za australski list Herald Sun 35-godišnja Dokić te je u jednom trenutku zbog problema s ocem, depresijom te zdravljem zbog viška kilograma razmišljala i o samoubojstvu.

Stoga je autobiografsku knjigu 'Nesalomljiva' označila kao svoju prekretnicu. Postavila je samoj sebi cilj da s trenutačnih 99 kilograma za pola godine dođe do granice od 65-66 kilograma.

'Otac me je tukao remenom kada bih loše odradila trening ili kad je jednostavno bio loše raspoložen. Nazivao me k*rvom i često me znao udarati i vrijeđati bez razloga', napisala je Dokić u svojoj knjizi i otkrila jezive detalje:

'Pljuvao me, čupao za kosu, vukao za uši... Jednom me toliko tukao da sam izgubila svijest.'

Da joj tenis nedostaje, govori i podatak kako će Jelena Dokić biti komentatorica na prvom grand slam turniru sezone, na Australian Openu.

No u intervjuu je otkrila i što očekuje u privatnom životu. Poznato je kako već godinama živi u Australiji s Hrvatom Tinom Bikićem, kojeg je upoznala preko njegova brata Borne, koji joj je bio jedan od trenera.

'Prošli smo zajedno kroz dobro, loše i užasno. On je bio ključ u mom povratku u život s točke kada sam pomišljala čak i da se ubijem. Imamo nekoliko ciljeva u narednih nekoliko godina. Brak je prvi i definitivno želimo postati roditelji prije ili kasnije. Podizanje djece i davanje podrške njima da uspiju u životu jako je važna stvar za mene jer će to biti sasvim drugačije od onog što je bilo u mojoj obitelji', kazala je Dokić, četvrta tenisačica svijeta u ljeto 2002. godine, kada je još bila tinejdžerica. Sve što je prošla do tog trenutka i sve kroz što je prolazila uz oca Damira opisala je u autobiografskoj knjizi 'Nesalomljiva' koja se u prodaji našla 2017. godine.