DINAMO u 3. POTU

Ovako izgledaju jakosne skupine za ždrijeb Lige prvaka

28.08.2024 u 20:38

Bionic
Reading

Dinamo je u play-offu Lige prvaka izbacio azerbajdžanski Qarabag s ukupnih 5:0 i izborio grupnu fazu najjačeg klupskog natjecanja.

Hrvatski prvak je zaradio oko 30 milijuna eura te osigurao najmanje osam europskih utakmica. Suparnike će saznati na ždrijebu u četvrtak od 18 sati.

Dinamo će biti smješten u treću jakosnu skupinu, a iz svake od četiri jakosne skupine dobit će po dva suparnika. Protiv četiri kluba igrat će u Maksimiru, a kod preostala četiri će gostovati. Utakmice će se igrati od 17. rujna pa sve do 29. siječnja.

Nakon Dinamovog plasmana poznata su 33 sudionika Lige prvaka. Ostalo je da se večeras odigraju utakmice Crvena zvezda - Bodo/Glimt (Bodo/Glimt dobio prvu utakmicu 2:1), Slavia - Lille (Lille dobio prvu utakmicu 2:0) i Slovan - Midtjylland (1:1).

Od ove sezone klubovi nisu više podijeljeni u skupine, svih 36 klubova je pod istom tablicom i na kraju se gleda samo ta tablica. Prvih osam izravno će se plasirati u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta idu u play-off za osminu finala. Posljednjih osam klubova ispada iz Europe.