trener reala

Ove će riječi Carla Ancelottija o Luki Modriću odjeknuti

20.10.2024 u 08:43

Bionic
Reading

Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u subotu navečer da je njegova momčad pobijedila Celtu Vigo s 2-1 zahvaljujući fantastičnoj asistenciji Luke Modrića

'Celta je igrala dobro i intenzivno, ali mi smo osvojili tri boda zahvaljujući fantastičnom dodavanju Modrića', izjavio je Ancelotti nakon utakmice španjolskog prvenstva odigrane u gradu Vigu.

Real Madrid, aktualni prvak Španjolske, ondje je postigao pobjednički pogodak u 66. minuti. Modrić je u igru ušao tri minute ranije pa dodao loptu napadaču Viniciusu Junioru koji ju je poslao u mrežu.

Asistenciju i gol pogledajte OVDJE.

'Modrić ima tu kvalitetu i uvijek doprinosi momčadi. Uvijek nam pomaže bez obzira igra li u početnoj postavi ili ulazi s klupe za pričuve', rekao je Ancelotti.

Dodao je da je hrvatski vezni nogometaš ušao na teren 'u kompliciranom trenutku utakmice i donio kontrolu'.

Modrić, kapetan Real Madrida i Hrvatske, u subotu je postao najstariji igrač koji je ikada nastupio za Kraljevski klub. Zaigrao je u dobi od 39 godina i 40 dana čime je prestigao nekadašnjeg mađarskog napadača Ferenca Puskasa koji je 1966. nastupio za Real u kup utakmici s Betisom u dobi od 39 godina i 36 dana.

Ancelotti je rekao da mu je 'čast trenirati i raditi' s Modrićem.

'Sve što je ostvario bilo je zato što je fantastični profesionalac i velika osoba', izjavio je talijanski trener. Modrić igra za Real Madrid od 2012. i s njim je osvojio 27 natjecanja, čime je klupski rekorder po broju trofeja.

Dosad je odigrao 547 utakmica za Real Madrid od čega 369 u španjolskom prvenstvu. Pobjedom nad Celtom došao je do 250. prvenstvenog trijumfa pa se nakon utakmice fotografirao s klupskim predsjednikom Florentinom Perezom držeći u ruci dres na kojem je bio istaknut simbolični broj 250.

'Real Madrid je sretan što ima tog igrača', zaključio je Ancelotti.

Standings provided by Sofascore