DOBRI SAVJETI

Ovo je pet najboljih oklada za Svjetsko prvenstvo!

06.06.2014 u 11:30

  • +24

SP Brazil - 16 reprezentacija kroz povijest

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: Winnie Pessentheiner

Bionic
Reading

Kako je nezahvalno prognozirati stvari poput prolaska skupine ili slično, postoje i druge mogućnosti kako se može dići lova. Njih je otkrio naš analitičar Losovius, s portala Tribina.hr

Gledajući koja bi reprezentacija mogla donijeti najviše novaca, zaključak pada – Argentina. U skupini su s Iranom, BiH-om i Nigerijom, tri momčadi koje redom nemaju obrambeni bedem, a koliko god Argentinci imali svojih mana, niti jedna od ove tri reprezentacije nije dovoljno ozbiljna da bi na te mane i ukazala. Stoga, dosta se toga isplati odigrati na njih, a osim toga preporučam ovih pet tipova (koeficijenti su s različitih kladionica, gdje su već bili najveći):

Argentina najviše golova na cijelom prvenstvu – koeficijent 4.5

Kao što je navedeno u uvodu, za očekivati je da će većina pogodaka pasti u skupinama. Od svih reprezentacija koje se čine sposobne doći do ovog postignuća, Argentina ima daleko najpodatniju skupinu kako bi to i ostvarila. Niti jedan njihov protivnik nije obrambeno dobra momčad, a i redom su njihovi protivnici upitne kvalitete. Niti Nigerija, niti Bosna, a niti Iran nisu reprezentacije koje bi trebale ugroziti Argentinu, a protiv svake od njih Gaučosima bi se moglo otvoriti pa da postignu i pola tuceta golova. U svakom slučaju šansa je bolja od one koju nudi koeficijent.

Lionel Messi u top 4 strijelca na prvenstvu – koeficijent 3.00

S obzirom na prije napisano, Messi će u Argentini igrati na poziciji centralnog napadača, izvodit će 11-erce, a vjerojatno i slobodnjake, a procjena je da će to biti reprezentacija koja će najviše zabijati. On ima misiju koju mora ispuniti u očima domaće javnosti, i svi će očekivati da on vodi ovu reprezentaciju prema slavi. Iako je i on zapravo polu-zdrav i dalje je dovoljno sposoban da samo u skupini postigne barem četiri gola (i hat-trick je opcija koja se isplati), a onda bi samo još jedan garantirao da bude u top četiri strijelca ovog natjecanja.


Portugal ne prolazi grupu – koeficijent 3.00

Portugal je upao u najtežu skupinu SP-a, gdje će osim Njemačke biti i Gana (možda i najozbiljnija afrička reprezentacija) te SAD, koji i nema takvu igračku kvalitetu, ali će gotovo sigurno biti najspremnija momčad prvenstva, što zbog manje utakmica svojih igrača, a što zbog izbornika Klinsmanna, koji je poznat po tome što unajmljuje najbolje agencije za spremu prije prvenstva. U takvoj konstelaciji, s polu-spremnim Ronaldom i teškom skupinom, njihove šanse za prolaz su manje od 50%, a koeficijent nam nudi bolje od toga.

Marco Reus najbolji strijelac Njemačke – koeficijent 7.00

Sada je već sasvim jasno da će Njemačka igrati s 'lažnom devetkom' na koju će biti postavljen bilo Mario Gotze bilo Thomas Muller. Reus je već u Borussiji pokazao kako je igrač koji je sposoban redovito zabijati golove, a ovo je formacija koja će iznimno odgovarati igračima koji će upadati s krila u sredinu. Malo tko je u tome bolji od Reusa, trenutačno je vjerojatno kvalitetom najbolji ofenzivac Njemačke, pa će ovo biti prava prilika da pokaže u reprezentaciji što je pokazao tijekom sezone u klubu. Koeficijent je ogroman pa se ovo isplati.

Mario Balotelli najbolji strijelac Italije – koeficijent 2.8

Iako je čovjek tempirana bomba, ostaje činjenica da je na prošlom Euru pokazao da može odigrati vrhunski kada je fokusiran samo na nogomet. A velika su natjecanja idealna prilika za njega kako bi pokazao svoj nogometni talent i sprao gorak okus nakon loše sezone u Milanu. Dodatno, on će izvoditi i jedanaesterce, a biti će vrlo vjerojatno jedini napadač bilo u formaciji 4-3-3 ili 4-2-3-1. I dalje ima malih problema s ozljedom, ali to ne bi trebalo biti previše važno jer će se gotovo sigurno naći u samoj špici talijanskog napada.