evo o čemu je riječ

Ovo je ruganje! Prošetao se stazom i zlorabio novo pravilo

  • B.T.
  • Zadnja izmjena 05.08.2024 16:56
  • Objavljeno 05.08.2024 u 16:56
Bionic
Reading

Američki atletičar Freddie Crittenden izazvao je gnjev javnosti nakon nastupa u kvalifikacijama na 110 metara s preponama na Olimpijskim igrama u Parizu.

Crittendena je jedan od favorita u ovoj disciplini, no u kvalifikacijama je zauzeo uvjerljivo posljednje mjesto nakon nastupa koji je šokirao publiku. On je svoju kvalifikacijsku utrku praktički prošetao, lagano preskačući prepone, te je kroz cilj prošao s vremenom 18.27 sekundi, što je više od pet sekundi gore od njegovog uobičajenog vremena.

Mnogi su mislili da se Crittenden ozlijedio te su ga smatrali herojem što je uopće završio utrku. Međutim, nakon što je objasnio što se zapravo dogodilo, navukao je gnjev javnosti.

'Namjerno sam to uradio jer su se pravila promijenila', rekao je Crittenden, podsjećajući na novost za neka atletska natjecanja na Olimpijskim igrama - repasaž. 

Naime, u utrci na 110 metara s preponama, svi oni koji ne prođu u polufinale iz kvalifikacija idu u repesaž, odakle će iz tri grupe po dvoje najboljih proći u polufinale.

'Na jednom od posljednjih treninga osjetio sam malu bol u aduktoru i zbog toga sam odlučio postupiti pametno. Sada ću imati više vremena za oporavak, uzdati se u liječnike i Boga i pokušati pobijediti u repesažu', rekao je Crittenden.

Crittendena ćemo tako ponovno gledati na stazi u utorak u 10:50 sati, a bit će posebno zanimljivo vidjeti kako će publika reagirati kada bude predstavljen na startu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal