neočekivano pojačanje

Ozljede poharale napad Dinama, pa su 'modri' ekspresno kupili najboljeg strijelca HT Prve lige

19.01.2019 u 09:22

Bionic
Reading

Momčad Dinama trenutno je na zimskim pripremama u Turskoj, no u posljednjih nekoliko dana trener Nenad Bjelica iznenada je ostao bez napadača! Zato su 'modri' krenuli popunjavati kritične pozicije, a rješenje su pronašli u zagrebačkom predgrađu

Mario Budimir je prije nekoliko dana otišao u redove iranskog Persepolisa kod Branka Ivankovića, pa je Dinamo za proljetni nastavak sezone ostao s tek dva napadača - u špici napada su Bruno Petković i Mario Gavranović.

Trener Nenad Bjelica naglašavao je kako će mu njih dvojica biti dovoljni za sve izazove, ali neočekivano se našao u problemu. Na pripremama u Turskoj obojica su se iznenada ozlijedili - Gavranoviću je otišao mišić lista i čeka ga najmanje desetak dana pauze, a Petkovića muči Ahilova tetiva te je već nekoliko dana na poštedi.

Bio je to znak za uzbunu te su 'modri' krenuli u potragu za novim snagama u samoj špici napada. Prva je želja bio je, a navodno je i dalje, Stipe Perica (23). Mladi je hrvatski reprezentativac član talijanskog Udinesea, a trenutno je na posudbi u Frosinoneu. No, pregovori su neočekivano zapeli, navodno je u pitanju visina odštete...

  • +4
Hrvatski telekom Prva liga, 17. kolo, Inter Zaprešić - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zato problema nije bilo oko kupovine trenutno najboljeg strijelca Hrvatski Telekom Prve lige! Dinamo je ekspresno reagirao i iz zaprešićkog Intera doveo srpskog internacionalca Komnena Andrića (23) koji je u jesenskom dijelu zabio 10 golova za 'diva iz predgrađa'. Očekivan je ovo transfer, Andrić je definitivno prerastao Inter i logično je da krene prema većem klubu. Već je dvije sezone u HT Prvoj ligi, za Inter je odigrao 39 utakmica i zabio 21 gol... Bolje preporuke mu ne trebaju.

Posao je dogovoren brzo i lako te će se Andrić već u nedjelju priključiti Dinamu na pripremama u Turskoj. Ako se ubrzo Gavranović i Petković ne oporave 'u vatru' bi vrlo lako u prvim utakmicama nastavka sezone mogli i Dinamovi 'poletarci' Roko Baturina i Mario Ćuže.