U PRAVU JE...

Pao je negativan rekord u Formuli 1; jedna od najvećih zvijezda ovoga sporta pozvala je na kažnjavanje kolega na stazi

26.04.2022 u 06:21

Bionic
Reading

U petak, na mokroj stazi Imola, u kvalifikacijama za Veliku nagradu Emilia Romagne, vidjeli smo čak pet crvenih zastavica. Prije toga rekord su bile četiri zastavice na VN Mađarske 2016. i VN Azerbajdžana 2021.

Krivci su bili Alex Albon, Carlos Sainz, Kevin Magnussen, Valtteri Bottas i Lando Norris, a njih dvojica (Norris i Magnussen) dobili su bolje startne pozicije na sprint utrci od Sergija Pereza što Meksikanac smatra da nije pošteno.

'Što se tiče crvenih zastava, mislim da bismo trebali preispitati pravila jer mislim da ako vozač pogriješi i izazove crvenu zastavu, treba ga nekako kazniti', rekao je Perez i naveo primjer:

'Kada idemo na druge staze kao što je Monako ili takva mjesta, to zapravo može biti prednost, možete pogriješiti i još uvijek biti ispred drugih. Znači bilo bi dobro da, ako pogriješite, platite za to.'

Jedan primjer! Prošle sezone Charles Leclerc osvojio je 'pole position' za Veliku nagradu Monaca unatoč nesreći u posljednjem krugu. Njegova nesreća značila je da oni iza njega na uličnoj stazi nisu mogli završiti svoje posljednje krugove i stoga se nisu mogli boriti za startnu 'jedinicu'.

  • +16
Formula 1, Emilia Romagna, 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Miguel MEDINA / AFP / Profimedia