IDEALNA 'STRATEGIJA'

Pao Nacional: Split protutnjao Zagrebom i osvojio kup!

25.04.2016 u 09:57

Bionic
Reading

Malonogometaši Split Tommyja svladali su u završnici kupa tri najjača zagrebačka kluba i preko branitelja naslova Nacionala osvojili prvi trofej sezone

Split je nanizao Dinamo, Uspinjaču i Nacional i podigao trofej namijenjen pobjedniku kupa. Momčad Mladena Perice u sve je tri utakmice 'uništila' protivnike u početnoj fazi i kasnije uspijevala zadržati prednost.

Protiv Dinama su poveli 4:0 pa uspjeli zadržati navalu plavih za konačnih 6:4, protiv Uspinjače u polufinalu su poveli 2:0 i završili posao golom za 3:1, te se kvalificirali u očekivano nedjeljno finale protiv Nacionala.


Branitelji naslova i organizatori turnira u prvenstvu su dva puta svladali Split, no Tommy je i treći dan u nizu napravio - isto. Bajrušović, Suton i Perišić zabili su u devet minuta za 0:3, no Novak odmah minutu zatim vraća neizvjesnost u završnicu. Gol najboljeg igrača turnira Jakova Grcića uoči poluvremena rezultat odvodi na 1:4 i u nastavku je Čujec samo uspio smanjiti na konačnih 2:4.

Split je zasluženo 'zagrebačkim hat trickom' uzeo prvi trofej sezone i idealno se pripremio za prvenstveno doigravanje u kojemu bi ih lako opet mogli čekati Dinamo i 'ranjeni' Nacional.