DOBRA ILI LOŠA VIJEST

Perišić je Hajdukov, ali postoji jedno 'ali' koje se neće svidjeti navijačima

04.07.2024 u 13:22

Bionic
Reading

U službenom glasilu HNS-a danas je objavljeno: HNK Hajduk i Ivan Perišić zaključili su ugovor o profesionalnom igranju do 30. lipnja 2025. godine.

Svi su to protumačili kako će Perišić sigurno i iduće sezone igrati u dresu Hajduka, ali u cijeloj priči postoji i jedna bitna stavka. Kako javlja Dalmatinski portal prilikom dolaska na Poljud protekle zime Perišić je dogovorio klauzulu vezanu uz odlazak. Ona vrijedi od 29. kolovoza i iznosi 200.000 eura.

Drugim riječima, Perišić u svakom trenutku može napustiti Hajduk. Talijanski Tuttosport jučer je objavio kako Inter opet želi u Perišića vidjeti u svojim redovima te naglasio kako Ivan ne bi imao ništa protiv povratka.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Inter ga vidi kao zamjenu za Tajona Buchanana, koji se teško ozlijedio na treningu reprezentacije Kanade za Copa Americu i čeka ga dug oporavak.

Postavlja se pitanje je li Perišićev novi ugovor s Hajdukom, zbog ove klauzule, za navijače Hajduka dobra ili loša vijest. Vjerojatno je da bi dobri rezultati i visoki sportski dometi bili dovoljno čvrst argument za ostanak, no zakotrljaju li se kola nizbrdo Perišić uvijek ima mogućnost otići i zadovoljiti one sportske izazove koji još u njemu plamte.