WTA Iasi

Petra Martić je nakon velikog preokreta izborila pobjedu u meču punom breakova

22.07.2024 u 12:03

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Iasiju nakon što je u dvoboju 1. kola svladala Španjolku Nuriju Parrizas Diaz 6-4, 6-4 nakon sat i 33 minute igre

Bio je to vrlo slab dvoboj u kojem su obje igračice napravile mnoštvo pogrešaka, a na kraju se 33-godišnja Dućanka okoristila s nekoliko velikih promašaja Parrizas Diaz te preokretom stigla od 2-4 do 6-4 u drugom setu.

Početak dvoboja pripao je Špajolki koja je povela 2-0, ali potom je Martić uzvratila s četiri uzastopna osvojena gema te stečenu prednost zadržala do kraja. No, ne zahvaljujući dobroj igri na svom početnom udarcu nego upravo suprotno.

Naime, nakon što je Martić zadržala servis za vodstvo 3-2 niti jedna igračica više nije uspjela osvojiti gem na svom servisu, uslijedilo je pet "breakova", a Martić je ipak ostvarila jedan više.

Revija "breakova" nastavila se i u prvom gemu drugog seta kada je i Martić izgubila treći uzastopni gem na svom početnom udarcu. Potom je nša igračica propustila šest "break-lopti" u sljedeća dva servis-gema Parrizas Diaz, no nakon što je povela 4-2 Španjolka je stala pa je Martić ipak privela dvoboj kraju u svoju korist.

Martić će u 2. kolu igrati protiv Eline Avanesjan.