motivacija

Vučić Srbima za olimpijsko zlato daje 200.000 eura, a Hrvati će dobiti pet puta manje

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 22.07.2024 11:17
  • Objavljeno 22.07.2024 u 11:19
Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje od srpskih sportašica i sportaša da s Olimpijskih igara u Parizu donesu najmanje 10 medalja te je obećao da će za svako osvojeno zlato uslijediti nagrada od 200.000 eura

Olimpijske igre počinju 26. srpnja i traju do 11. kolovoza, a Srbija u Pariz šalje 112 sportašica i sportaša. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučio je stimulirati borbu za medalje.

'Za svaku nagradu, kao što znate, dan nakon što osvojite medalju, mi svoje obveze izvršavamo. Te obveze više nisu male, za zlatnu medalju 200.000 eura, samo nekoliko zemalja je ispred naše zemlje u cijelom svijetu. Time smo vam samo željeli pokazati koliko je to za nas važno', kazao je Vučić.

A kako tu stoji Hrvatska? 

'Uoči Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu Vlada je odlučila povećati nagrade za vrhunske sportaše, trenere i ostale sportske stručnjake koji sudjeluju u osvajanju medalja za Hrvatsku na najvećim sportskim natjecanjima te time još jednom pokazujemo koliko su nam važni naši sportaši i cijeli sustav sporta. Ovo je drugo povećanje iznosa za državne nagrade u našem mandatu, prvi puta smo ih, početkom prvog mandata povećali za 100 posto, a sada smo odlučili još snažnije nagraditi naše sportaše za sve što čine za našu zemlju nastupajući na velikim natjecanjima', rekao je prije nekoliko dana ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

Prema novom pravilniku će tako nagrada za osvojenu zlatnu medalju na olimpijskim, paraolimpijskim ili olimpijskim igrama gluhih umjesto dosadašnjih 27.650 eura iznositi 41.000 eura, nagrada za srebrnu medalju na ovim natjecanjima umjesto 17.300 eura bit će 26.000 eura dok će se brončano odličje umjesto s 12.250 eura nagrađivati s 18.500 eura.

Dakle - srpsko olimpijsko zlato za državu vrijedi pet puta više nego ono hrvatsko zlato...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal