US Open

Petra Martić sigurno dobila prvi set, a onda u drugom napravila čudesni preokret za ukupnu pobjedu

31.08.2022 u 00:30

Bionic
Reading

Petra Martić (WTA - 54.), jedina preostala hrvatska predstavnica u pojedinačnoj konkurenciji na US Openu, igrat će u drugom kolu posljednjeg teniskog Grand Slam turnira u ovoj godini, nakon što je u prvom kolu svladala Ruskinju Varvaru Gračevu (WTA - 72.) sa 6:4, 7:6 (3) za dva sata i četiri minute igre..

Bio je to peti dvoboj 31-godišnje Dućanke s 22-godišnjom ruskom tenisačicom u kojem je Martić došla do pete pobjede, a druge u njihovim mečevima na US Openu. Gračeva je u tih pet mečeva osvojila samo jedan set, a blizu osvajanu drugoga je bila i u ovom dvoboju.

Naime, nakon što je Martić osvojila prvi set zahvaljujući 'breaku' u devetom gemu, a prethodno je u osmom spasila dvije prilike za 'break' svoje suparnice, Gračeva je u drugom setu povela sa 5:0.

Štoviše, imala je i 0:30 u šestom gemu, no tada je najbolja hrvatska tenisačica nanizala četiri poena i započela veliki preokret. Spasila je Martić i jednu set-loptu servirajući kod 2:5, da bi izborila 'tie-break'.

U njemu je, uglavnom zahvaljujući promašajima Ruskinje, Martić povela sa 6:1 i treću meč-loptu pretvorila u pobjedu za meč 2. kola protiv 4. tenisačice svijeta, Španjolke Paule Badose koja je sa 3:6, 7:6 (4), 6:3 bila bolja od Ukrajinke Lesije Curenko.

Dvoboj Martić i Badose će biti na rasporedu u četvrtak, 1. rujna, a u njihovom jedinom dosadašnjem dvoboju, odigranom prošle godine na tvrdoj podlozi u Cincinnatiju, slavila je Španjolka sa 11:9 u 'tie-breaku' trećeg seta, s time da je Martić propustila pet meč-lopti.

US Open, tenisačice - 1. kolo

PETRA MARTIĆ (HRV) - Varvara Gračeva 6:4, 7:6 (3)