stravična nesreća

Pijani vozač usmrtio zvijezdu NHL-a i njegovog brata: Šokirani smo i shrvani...

30.08.2024 u 20:23

Bionic
Reading

Proslavljeni NHL igrač Johnny Gaudreau (31) i njegov brat Matthew (29) smrtno su stradali u prometnoj nesreći, kad je na njih naletio automobil dok su se vozili biciklima, objavila je policija

Tragična nesreća dogodila nedaleko Philadelphije, uoči vjenčanja njihove sestre, koje se trebalo održati u petak.

Prema navodima policije, Johnnyja Gaudreaua i njegovog brata Matthewa udario je automobil marke Jeep Grand Cherokee, dok je pokušavao mimoići dva sporija vozila. Vozač je optužen za smrt dvije osobe, a sumnja se da je bio pod utjecajem alkohola.

Johnny Gaudreau je u NHL ušao 2013., nakon što je 2011. izabran na draftu. Odigrao je devet sezona u Calgary Flamesima te dvije za Columbus Blue Jacketse. Prije dolaska u najbolju hokejašku ligu svijeta, Gaudreau je igrao za Boston College.

"Columbus Blue Jackets su šokirani i shrvani ovom nezamislivom tragedijom. Johnny nije bio samo veliki hokejaš već, što je još važnije, suprug, otac, sin, brat i prijatelj pun ljubavi. Jako će nam nedostajati i učinit ćemo sve što možemo da podržimo njegovu obitelj i jedni druge kroz ovu tragediju", objavio je klub za koji je Gaudreau u posljednje dvije sezone postigao 33 gola i imao 101 asistenciju.

U 11 sezona u NHL-u postigao je 243 gola i imao 500 asistencija. Sedam puta je biran u All-Star momčad. Pet puta je nastupio za američku reprezentaciju na Svjetskim prvenstvima i bio vlasnik dva rekorda: s 43 boda i 30 asistencija u utakmicama na Svjetskim prvenstvima bio je najbolji američki reprezentativac, nadmašivši Patricka Kanea u obje kategorije na ovogodišnjem SP-u, na kojem je reprezentacija SAD-a osvojila peto mjesto.

Povjerenik NHL-a Gary Brettman rekao je da je liga "šokirana i ožalošćena" Gaudreauovom tragičnom smrću.