KUHA SE NA POLJUDU

Pitali smo Hajduk hoće li Jurić biti novi trener; evo koji smo odgovor dobili

08.06.2024 u 16:58

Bionic
Reading

Sportski direktor Nikola Kalinić u potrazi je za novim trenerom Bijelih; u posljednjih par dana sve je aktualnija priča da ga je pronašao u Ivanu Juriću, koji nakon ove sezone napušta Torino

Ivan Jurić nominalno je još do 30. lipnja trener Torina, ali već se zna da Splićanin sljedeće sezone neće voditi klub sa sjevera Italije.

Jurić je cijeli svoj trenerski staž odradio na Apeninskom poluotoku, ali od nove sezone najvjerojatnije se vraća u Hrvatsku, točnije na klupu svojeg Hajduka.

Novi Hajdukov predsjednik Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić uspjeli su uvjeriti Jurića u projekt; zbog Hajduka se zahvalio i bogatim ponudama iz Saudijske Arabije. Jurićevo imenovanje trebalo bi uslijediti nakon potvrde iz Nadzornog odbora.

Kontaktirali smo Hajduk i pitali možemo li dobiti detalje oko samog imenovanja, ali iz kluba nisu htjeli ništa komentirati. Međutim, nismo dobili ni demantij, tako da se vrlo vjerojatno nešto događa između Jurića i Hajduka. Bio bi to veliki posao za splitski klub, koji bi dobio trenera s renomeom iz liga Petice. 

Naravno, to je tek prvi korak; igrački kadar i dalje je najbolji prediktor rezultata, tako da pred Kalinićem, u slučaju da Jurić uskoro i službeno potpiše, stoji još ozbiljniji izazov: složiti momčad koja se može boriti za titulu prvaka.