rezultati ankete

Pitali smo vas tko bi trebao biti novi trener Dinama; Sopić tek na trećem mjestu

19.09.2024 u 21:33

Bionic
Reading

rezultati

Nakon iznenađujućeg i teškog poraza Dinama od Bayerna s rezultatom 9:2 u Ligi prvaka, uprava kluba donijela je odluku o raskidu suradnje s trenerom Jakirovićem. Ova odluka izazvala je burne reakcije među navijačima i stručnjacima te su nakon jučerašnje ankete tportala stigli rezultati.

Prema anketi, na prvom mjestu, kao favorit za preuzimanje Dinama, nalazi se Nenad Bjelica, koji je osvojio 33.4% glasova. Bjelica je već jednom vodio klub, a njegov povratak bi mogao donijeti stabilnost i povjerenje navijača s obzirom na njegov prethodni uspješan mandat u Maksimiru.

Na drugom mjestu nalazi se bivši izbornik Hrvatske i bivši trener Bayerna, Niko Kovač, s 19.4% glasova. Treće mjesto zauzima Željko Sopić s 15.2% glasova.

Bivši igrač i trener Dinama, Igor Bišćan, također se spominje s 6.1% glasova, dok Vedran Ćorluka, nekadašnji kapetan reprezentacije, ima 4% podrške. Damir Krznar i Igor Jovićević su također bili u opcijama, ali su osvojili po 2.5% glasova.

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Zanimljivo je da 11.5% ispitanika smatra da nitko od navedenih trenera nije prava opcija za Dinamo, dok je 5.5% navijača glasalo za opciju da klub angažira stranca.

Ovi rezultati jasno pokazuju da navijači žele povratak iskusnog trenera s dokazanim rezultatima. Bjelica se čini kao najozbiljniji kandidat, ali ostaje za vidjeti kako će se uprava Dinama odlučiti nakon šoka u Ligi prvaka.