SVJETSKO PRVENSTVO

Počeo je rasplet u skupini u kojoj su Kraljice šoka, kakav preokret u prvom susretu

11.12.2023 u 17:55

Bionic
Reading

U prvoj utakmici posljednjeg kola skupine I drugog kruga Svjetskog prvenstva za rukometašice, u kojoj igra i Hrvatska, Senegal je u Goteborgu svladao Kamerun sa 22-20 (7-12)

Soukeina Sagna je sa šest golova predvodila Senegal, dok su Laeticia Engadi i Paola Baboga sa po pet golova bile najefikasnije kod Kameruna.

Senegalke su tako natjcanje u skupini okončale na petom mjestu s tri boda, dok su Kamerunke ostale na dnu bez bodova.

Od 18 sati Hrvatska će u ključnoj utakmici za plasman u četvrtfinale igrati protiv Mađarske. Uoči tog susreta Hrvatska je treća s pet bodova, a Mađarska četvrta s četiri.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Osim pobjede protiv Mađarske, Hrvatskoj će za četvrtfinale trebati i pomoć Švedske koja u dvoboju od 20.30 sati ne smije izgubiti od Crne Gore. Švedska je s osam bodova već osigurala četvrtfinale, dok je Crna Gora druga sa šest bodova.

Pobjednik skupine I u četvrtfinalu će igrati protiv drugog iz skupine III, a drugi iz skupine I će igrati protiv pobjednika skupine III. Za prvo mjestu skupini III igrat će Njemačka i Danska.