ovo nismo očekivali

Pogbi smanjena kazna za doping; ista agencija ignorira Vuškovićeve vapaje

04.10.2024 u 21:50

Bionic
Reading

Francuski nogometaš Paul Pogba, kojem je prvotno izrečena četverogodišnja suspenzija zbog dopinga, uspio je smanjiti kaznu na 18 mjeseci nakon žalbe Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lausannei.

To znači da će se 31-godišnji Pogba vratiti treninzima s Juventusom u siječnju 2025., a na teren će se moći vratiti u ožujku iste godine, prema informacijama koje je objavio Sami Mokbel, sportski urednik Daily Maila.

Pogba je izrazio duboko razočaranje zbog prvotne suspenzije:

'Obaviješten sam da je Antidopinška agencija Italije donijela odluku, a vjerujem da je pogrešna. Tužan sam, šokiran i slomljen jer mi je sve što sam gradio tijekom karijere oduzeto. Nikad nisam svjesno ili namjerno uzimao bilo koje suplemente koji se kose s antidopinškim pravilima. Kao profesionalni sportaš nikada ne bih svoje nastupe poboljšao na taj način. To bi bilo nepoštivanje i varanje mojih kolega i navijača svakog kluba za koji sam igrao. Zato ću se žaliti Sudu za sportsku arbitražu.'

Razlog suspenzije bio je pozitivan test na testosteron nakon pobjede Juventusa nad Udineseom (3:0) u prvom kolu Serie A prošle sezone. Kako je i najavio, Pogba se žalio CAS-u i uspio je, za razliku od hrvatskog nogometaša Maria Vuškovića čija je žalba istoj instituciji bila odbijena.

Pogba je započeo svoju profesionalnu karijeru 2011. u Manchester Unitedu, nakon čega je prešao u Juventus, vratio se u United 2016. te se ponovno pridružio Juventusu 2022. godine. U dresu Francuske reprezentacije odigrao je 91 utakmicu, postigao 11 golova i osvojio Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.