nemilosrdno

Pogledajte kako se nakon katastrofe u Münchenu svijet interneta izruguje Dinamu

18.09.2024 u 10:00

Bionic
Reading

Internet i društvene mreže su nemilosrdni prema Dinamu

Dinamo je sinoć doživio jedan od najtežih poraza u svojoj povijesti, a rezultat protiv Bayerna, 9:2, zauvijek će ostati zapamćen kao crna točka klupske povijesti. München je bio preveliki zalogaj za zagrebačku momčad koja se nije mogla suprotstaviti silovitoj igri Bavaraca.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +8
Bayern - Dinamo (17.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

Ovim porazom, Dinamo je premašio svoj dosadašnji rekordni poraz u Ligi prvaka, koji se dogodio 2011. godine kada su izgubili od Lyona s 1:7 u grupnoj fazi. Bayern München postao je prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je u jednoj utakmici postigla devet golova, čime su nadmašili dosadašnje rekorde Liverpoola i Real Madrida, koji su oba postigli po osam golova u utakmicama protiv Bešiktaša (2007.) i Malmoa (2015.).

Svijet interneta je brzo reagirao na Dinamov debakl. Društvene mreže u preplavljene komentarima i reakcijama, uglavnom u šali na račun zagrebačkog kluba.

Primjerice grb Dinama s ubačenim rezultatom:

Ili ovaj video:

A posegnulo se i za poznatim crtićem:

Dok jedni kritiziraju momčad i rukovodstvo, drugi se prisjećaju ranijih velikih poraza, ističući da ovakvi rezultati nisu iznimka u povijesti hrvatskog nogometnog prvaka.

Podsjetimo, osim zagrebačkog poraza od Lyona 1:7, Dinamo ima još neslavnih epizoda u Europi. Tako ga je Bayern 2015. godine u Münchenu pobijedio 5:0.

Od Reala je 2011. godine Dinamo u Madridu izgubio 6:2. Tri godine kasnije u Zagrebu je u Europskoj ligi Red Bull slavio 1:5, a 1961. Barca je bila bolja od Dinama 5:1 u Kupu velesajamskih gradova.

Dodajmo kako je Velež 1980. godine na turniru u Mostaru pobijedio Dinamo upravo s ovim rezultatom 9:2.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport
Standings provided by Sofascore