JUventus - psv

Pogledajte prvi gol u novom formatu Lige prvaka, s 19 godina ušao je u povijest

17.09.2024 u 19:30

Bionic
Reading

Započala je nova sezona nogometne Lige prvaka i to u novom formatu

U povijesti će ostati zapisano kako je prvi gol u sezoni 2024/25 koja je donijela promjenu sustava natjecanja postigao igrač Juventusa 19-godišnji turski reprezentativac Kenan Yildiz.

On je u 21. minuti susreta protiv PSV-a u Torinu zabio gol u 21. minuti igra kojim je doveo Talijane u vodstvo 1:0. Asistent za gol bio je Grk Nicolas Gonzales.

Pogledajte Yildizov gol.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport

Nova Liga prvaka donosi značajnu promjenu u formatu natjecanja od ove sezone, uz povećanje broja sudionika i redizajn dosadašnje grupne faze. Umjesto tradicionalnog sustava grupnih natjecanja, nova sezona donosi 'švicarski sustav' u kojem će sudjelovati 36 momčadi. Umjesto natjecanja u klasičnim grupama, svaki klub će igrati osam utakmica protiv osam različitih suparnika – četiri na domaćem terenu i četiri u gostima.

Ovaj novi sustav osmišljen je kako bi povećao broj utakmica i stvorio dodatnu neizvjesnost. Nakon tih osam kola, 24 momčadi s najboljim rezultatima ulazit će u fazu eliminacija – 16 direktno u osminu finala, dok će momčadi koje završe između 9. i 24. mjesta igrati dodatne kvalifikacijske utakmice za ulazak među najboljih 16.

Ova promjena uvodi novu dinamiku natjecanja, povećava broj atraktivnih utakmica te donosi više prilika za različite klubove da se natječu protiv većeg broja suparnika, čime se nastoji dodatno podići razina zanimanja i neizvjesnosti.