PUCNJAVA PO ZAGREBU

Policajac ostao bez oka, navijač upucan u prsa

02.05.2010 u 13:28

Bionic
Reading

Žrtve subotnjeg maksimirskog divljanja broje se i u nedjelju. Policija je objavila da je jednom njihovom pripadniku 'topovski udar' teško ozlijedio oko, a u bolnicu je primljen navijač s prostrijeljenim prsima

Hrvatska je u šoku! Nasilje koje je započelo na subotnjem derbiju između Dinama i Hajduka na maksimirskom stadionu preneseno je i na ulice grada, a ni 24 sata kasnije stižu strašne vijesti o epilogu. Zasad se zna za brojne uhićene, za jednog teško ozlijeđenog policajca kojem je tzv. topovski udar teško ozlijedio oko i da su mu popucali bubnjići, da je još 15-ak policajaca lakše ozlijeđeno te da je jedan navijač završio u bolnici s ranom u prsima.

Ranjeni policajac navodno je 33-godišnji pripadnik interventne policije iz Varaždina i on je nastradao na stadionu. Ranjeni navijač, također navodno, prostrijeljen je u tučnjavi s policijom kad je netko od njegovih kolega pokušao bocom izbiti policajcu pištolj iz ruke. Riječ je o 29-godišnjaku iz Zagreba.

Pucalo se i na križanju Budakove i Donjih Svetica. Tamo su navijači napali policajce koji su regulirali promet. Prva im je meta bila policijski automobil na kojem su razbili prednje vjetrobransko staklo. Kada su krenuli na policajce jedan od njih je, prema propisima, izvukao pištolj, upozorio ih da će pucati, a zatim je i ispalio dva hica u zrak. Napadači su se tek tada razbježali.

Prema policijskim izvješćima, tijekom derbija i nakon njega uhićeno je 100-tinjak huligana, no taj broj će još znatno narasti zbog sporijeg pristizanja podataka. Kako bilo, ponovno je samo sreća zaslužna što ni nakon ovog derbija nije bilo mrtvih.