SUIGRAČI GA NISU DOČEKALI

Pomutnja zbog Rakitića; otkriva nam zašto je ostao usamljen na stadionu do dva sata ujutro!

10.11.2017 u 10:19

Bionic
Reading

Uvjerljivom pobjedom 4:1 nad Grčkom na krcatom maksimirskom stadionu hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak je napravila velik korak prema Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine

Hrvatska je u četvrtak, napokon, zaigrala pred punim tribinama, a što je najvažnije - u prekrasnom ambijentu, bez ijednog krivog pokliča: Modrić, Rakitić, Kalinić, Kramarić i društvo pružili su igru koja jamči Dalićevoj vrsti plasman na SP u Rusiju.

  • +55
Kvalifikacije za SP 2018., Hrvatska - Grčka Izvor: Reuters / Autor: ANTONIO BRONIC

Naravno, kada momčad igra onako kako je igrala, teško je izdvajati pojedince, no Hrvati u Primeri (Luka Modrić, Ivan Rakitić i Šime Vrsaljko) bili su možda za klasu bolji i upečatljiviji od ostalih.

Ipak, najvažnije je to da naši igrači takvu igru ponove i u nedjelju u Pireju (20:45), kada će na stadionu Karaiskaki istrčati protiv sada malo manje motiviranih Grka.

No nakon veličanstvene pobjede jedan je hrvatski reprezentativac, ni kriv ni dužan, proživljavao malu torturu.

Riječ je o 29-godišnjem Ivanu Rakitiću, koji je morao na dopinšku kontrolu, ali kako se dugo nije mogao pomokriti, taj je zadatak obavio tek u dva sata ujutro. Zvuči bizarno, ali ostao je usamljen na stadionu do dva sata poslije ponoći.

Čekali su ga svi suigrači i stručni stožer na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem do ponoći pred južnom tribinom maksimirskog stadiona kako bi zajedno proslavili veliku pobjedu. No, oko ponoći je HNS-ov autobus otišao u smjeru hotela... Čekali su ga i najuporniji novinari do jedan sat ujutro, ali Rakitiću ni traga ni glasa. Zbog njega je u tom periodu nastala prava pomutnja jer nitko nije znao zašto se sve tako odužilo.

Kada su ljudi zaduženi za organizaciju utakmice već odvezli sve stvari sa stadiona i kada su ugašena svjetla, Rakitić je oko dva sata ujutro napokon izašao.

'Ha, ha, ha... Morao sam popiti valjda tri, četiri litre vode. Ali moram priznati da mi nije uopće bilo jednostavno. No procedura se zna i moramo je svi poštivati', kratko nam je prenio u petak ujutro sjajni Rakitić koji je zbog dopinške kontrole propustio slavlje sa suigračima. Ali će zato u nedjelju imati priliku sve to nadoknaditi...