DRUGA POBJEDA NA OI

Popravak dojma? Prosudite sami; Hrvatska nakon puno muke pobijedila Rumunjsku

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 01.08.2024 20:43
  • Objavljeno 01.08.2024 u 20:43
Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su Rumunjsku u svom trećem meču na Olimpijskim igrama u Parizu. Slavili su s 11:9 i tako došli do druge pobjede i barem djelomično isprali gorak okus nakon poraza od Talijana u drugom kolu

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija u svom je trećem nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu ostvarila drugu pobjedu, u susretu 3. kola skupine A svladala je Rumunjsku sa 11:8.

Loren Fatović, Maro Joković i Jerko Marinić Kragić zabili su po dva gola za Hrvatsku, dok su Tudor-Andrei Folea i Andrei Tepalus postigli po dva za Rumunjsku.

Hrvatska je od početka pokazala kako je bolji suparnik, nakon prve četvrtine je vodila sa 3:0, a sva je tri gola zabila s igračem više u bazenu. Potom je Rumunjska uspostavila ravnotežu, ali niti jednom se nije približila na manje od dva gola razlike. Štoviše, u trećoj četvrtini Hrvatska je pobjegla na pet razlike (11:6) da bi Rumunjska do kraja susreta samo ublažila poraz.

Hrvatska nakon dva kola ima šest bodova, dva manje od Italije i Grčke koje su na vrhu skupine. Rumunjska je bez bodova. Hrvatska će u 4. kolu za dva dana igrati protiv Grčke.

Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal