VATERPOLSKI DERBI

Barakude nemoćne protiv velikih rivala; Italija prizemljila Hrvatsku

  • Luka Kostić
  • Zadnja izmjena 30.07.2024 14:48
  • Objavljeno 30.07.2024 u 13:22
Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti odigrali su svoju drugu utakmicu na olimpijskom turniru u Parizu. Nakon pobjede protiv Crne Gore, suočili su se s velikim rivalima iz Italije. Barakude su izgubile s 11:14

Hrvatska je izgubila reprizu finala Svjetskog prvenstva u vaterpolu; u Parizu ju je uvjerljivo tukla Italija u drugoj utakmici olimpijskog turnira. Talijani su utakmicu prelomili sjajnom trećom četvrtinom, a u konačnici su slavili sa 14:11.

Izjednačeno u prvom poluvremenu

U prve dvije četvrtine igralo se iznimno izjednačeno, gotovo pa stalno gol na gol. Hrvatska je bila bolja u prvoj (4:3), Italija u drugoj (3:2) četvrtini. Jedini trenutak kada je jedna momčad imala više od gola razlike dogodio se kada je Konstantin Harkov u drugoj četvrtini zabio za 5:3.

Ključna treća četvrtina

Na poluvrijeme se, dakle, otišlo u egalu: 6:6. Međutim, Italija je puno bolje krenula u drugo poluvrijeme; u trećoj četvrtini Talijani su otišli na plus tri trima uzastopnim golovima i do kraja četvrtine sačuvali tu prednost. Uoči finalne četvrtine rezultat je bio 12:9 za Italiju.

  • +9
Hrvatska - Italija, vaterpolo, Olimpijske igre, 30.7.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Svjetski viceprvaci tu prednost nisu ispustili, štoviše, u posljednjoj četvrtini povečali su je na pet golova razlike. Kada je Francesco Di Fulvio pet minuta prije kraja zabio za 14:9, priči je bio kraj. Barakude su, treba priznati, dostojanstveno odigrale do kraja, bez opuštanja i odustajanja. Razlika je na kraju smanjena na tri gola; Talijani su jednostavno bili prejaki danas.

Talijani su tako došli do druge pobjede i vodeće pozicije na ljestvici sa šest bodova. Hrvatska i Grčka imaju po tri boda, ali Grci imaju utakmicu manje. Bez bodova su Crna Gora, SAD i Rumunjska.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal