rano ispadanje

Poraz od Đokovića i dalje boli. Nakon novog šamara Alcaraz razbio reket

17.08.2024 u 11:46

Bionic
Reading

Mladi Španjolac je poznat po tome da svaki poen burno proslavi. Ovoga puta nagomilale su se negativne emocije

Carlos Alcaraz izgubio je na startu Mastersa u Cincinnatiju od Francuza Gaela Monfilsa (37) sa 6:4, 6:7, 4:6.

'Ovo je vrlo težak poraz za mene. Mislim da je ovo bio najgori meč koji sam odigrao u karijeri' priznao je Alcaraz, 21-godišnji Španjolac koji je ove godine osvojio Roland Garros i Wimbledon.

Dobio je prvi set no meč je zaustavljen zbog kiše. U nastavku je izgubio drugi set u tie-breaku, kojeg je 37-godišnji Francuz dobio sa 7:5, a onda i odlučujući set u kojem je Monfils u trećem gemu stigao do breaka.

Mladi Španjolac je tijekom meča gubio živce, a u naletu bijesa je razbio reket. Inače tvrdi da se super osjećao danima prije turnira:

'Trenirao sam vrlo dobro prije početka turnira, prethodnih dana osjećao sam se prilično dobro, udarci su mi bili čisti, a kretao sam se odlično. Došao sam ovdje uvjeren da ću se osjećati dobro i prikazati dobar tenis, jer sam naučio kako igrati na ovoj podlozi. Znam kako igrati na ovoj podlozi, ali ispostavilo se da je riječ o potpuno drugačijoj podlozi, potpuno drugačijem sportu', naglasio je Alcaraz koji je u finalu Olimpijskih igara poražen od još jednog veterana - Srbina Novaka Đokovića.

Očito taj udarac još uvijek boli.