mora se dokazati

Poznat je nasljednik Garetha Southgatea; najnezahvalniji posao u nogometu preuzima...

07.08.2024 u 13:00

Bionic
Reading

Gareth Southgate podnio je ostavku na mjesto izbornika prošlog mjeseca dan nakon poraza Engleske od Španjolske u finalu Eura 2024.

Sljedeći mjesec Engleska će započeti svoju kampanju u Ligi nacija utakmicama protiv Republike Irske i Finske, ali trenutačno momčad Tri lava nema trenera. Gareth Southgate je vodio Englesku do dva finala Europskog prvenstva i polufinala Svjetskog prvenstva tijekom svog osmogodišnjeg mandata, no toj eri je došao kraj porazom u drugom uzastopnom finalu Eura.

Nekoliko velikih imena povezivalo se s pozicijom izbornika, a šef Newcastle Uniteda Eddie Howe jedan je od potencijalnih trenera za dobivanje posla. FA također razmatra bivšeg menadžera Brightona i Chelseaja Grahama Pottera, koji je bio bez posla posljednjih 16 mjeseci. FA bi bio otvoren za imenovanje stranog trenera, a bivši menadžer Tottenhama i Chelseaja Mauricio Pochettino jedan je od glavnih kandidata.

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola također se povezivao s preuzimanjem trenerske dužnosti nakon što mu istekne ugovor s prvakom Premier lige sljedećeg ljeta. Još jedno ime koje se razmatra je trener engleske reprezentacije do 21 godine Lee Carsley, koji je impresionirao otkako se 2020. pridružio engleskoj postavi.

  • +26
Španjolska - Engleska, finale Eura (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Christopher Neundorf

Bivši vezni igrač imenovan je izbornikom za igrače do 20 godina prije nego što je prešao na sadašnju poziciju. Prošlog ljeta osvojio je Euro s momčadi do 21 godine koja je uključivala Colea Palmera i Anthonyja Gordona, koji su bili dio Southgateove momčadi za Euro 2024.

Prema The Telegraphu, Carsley je veliki favorit za preuzimanje privremenog vodstva Engleske za rujanske utakmice dok traje proces traženja trajnog izbornika.

Carsley se razmatra za stalnu ulogu, a FA neće dati novosti o potrazi dok se ne donese konačna odluka.