hrvatski nogometni kup

Poznati su svi parovi osmine finala Kupa; evo protiv koga će igrati Dinamo, Osijek, Hajduk, Rijeka...

22.09.2021 u 22:05

Bionic
Reading

Nakon što su odigrane posljednje utakmice šesnaestine finala hrvatskog nogometnog Kupa poznati su svi parovi osmine finala...

Hrvatski nogometni prvoligaši Dinamo, Šibenik i Slaven Belupo izborili su plasman u osminu finala hrvatskog Kupa, a nastavak natjecanja osigurali su i Oriolik, Belišće, Rudeš, BSK, Varaždin i Rudar.

Branitelji naslova pobjednika Kupa, nogometaši zagrebačkog Dinama izborili su plasman u osminu finala nakon što su u Rijeci na Krimeji pobijedili drugoligaša Orijent 1919 4:1.

'Modri' su rutinski stigli do pobjede protiv trećeplasirane momčadi 2. HNL. Poveli su 3:0, riječki sastav je potom smanjio na 1:3 i vratio nadu, no još jedan gol hrvatskog prvaka otklonio je sve dvojbe.

Golove za Dinamo zabili su Duje Čop (28'), Marin Leovac (46'), Deni Jurić (56') i Luka Menalo (69'), dok je za Orijent pogodak postigao Edin Fatić (62').

Šibenik je kao gost pobijedio Međimurje 1:0, a susret je odlučio gol Marina Jakoliša u 24. minuti.

  • +16
NK Orijent 1919 - NK Dinamo, Kup, 22.9.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Gostujuću pobjedu ostvario je i Slaven Belupo koji je Karlovac 1919 porazio 2:0. Hansel Zapata (38) i Ivan Krstanović (72-11m) bili su strijelci u pobjedi koprivničkog sastava. Bila je to prva pobjeda 'farmaceuta' u svim natjecanjima nakon 69 dana 'posta'.

Varaždin je u odličnom susretu pobijedio Sesvete 3:2 nakon produžetaka.

Gosti su poveli 1:0 preko Nike Domjanića u 4. minuti, no domaćin je uspio okrenuti rezultat golovima Nine Stojanovića (76) i Mihovila Geljića (83-11m). No, samo minutu kasnije Stjepan Igrec je izjednačio na 2:2 gurnuvši susret u protidužetak. Gol odluke zabio je Ivan Posavec u 106. minuti.

Rudar iz Labina je pobijedio Split 2:0. Prvi gol pao je u 13. minuti nakon kornera Stepčića kada je u skoku bio najviši Načinović. U 33. minuti Toni Macan je izašao sam pred gol 'crvenih' i zabio za 2:0. Split je u nastavku bio bolji, imao je nekoliko prilika, no presudilo je prvih pola sata kada su Labinjani zabili oba gola.

Plasman u osminu finala izborili su i BSK, Oriolik, Belišće i Rudeš.

BSK Bijelo Brdo je porazio Cibaliju 1:0, a pobjednički gol zabio je Hrvoje Ilić u 45. minuti.

Identičnim rezultatom Oriolik je pobijedio Zagreb (1:0), a gol odluke zabio je Goran Jurić u 38. minuti.

Belišće nije imalo problema protiv Vinogradara upisavši pobjedu 4:0, a golove su zabili Luka Pačar (4), Ante Jurić (32), Stjepan Poljak (39) i Toni Vinogradac (53).

  • +7
HNK Primorac - HNK Hajduk, šesnaestina finala Kupa, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Uvjerljiv je bio i Rudeš koji je bez većih problema porazio Bjelovar 5:1. Golove za pobjednički sastav zabili su Filip Borovac (7), Roko Brajković (16), Martin Sekulić (30), Landry Jean De Dieu Kamga (75) i Jurica Barišić (90-ag), dok je Nusmir Fajić (85) zabio za domaći sastav.

U utorak su osminu finala izborili Hajduk, Rijeka, Lokomotiva, Istra 1961, te Mladost Ždralovi, dok je još ranije to uspjelo Osijeku i Gorici.

Tako su, nakon što su odigrane posljednje utakmice šesnaestine finala poznati su svi parovi osmine finala Kupa.

Hrvatski prvak i branitelj naslova pobjednika Kupa, zagrebački Dinamo u osmini finala će gostovati u Bijelom Brdu kod BSK-a. Hajduk gostuje u Belišću, Rijeka će gostovati u Oriovcu kod Oriolika, dok Osijek očekuje gostovanje kod Rudeša. Zanimljiv ogled se očekuje u Labinu gdje će snage odmjeriti Rudar i Istra 1961.

Utakmice osmine finala na rasporedu su 27. listopada.

PAROVI OSMINE FINALA:

  • Oriolik - Rijeka
  • BSK - Dinamo
  • Varaždin - Lokomotiva
  • Rudeš - Osijek
  • Belišće - Hajduk
  • Rudar Labin - Istra 1961
  • Šibenik - Slaven Belupo
  • Gorica - Mladost Ždralovi