OSTAVLJAJU BEZ DAHA

Prelijepe princeze! Pogledajte klizačice sa Zlatne piruete

05.12.2014 u 17:46

  • +15

47. Zlatna pirueta Zagreba 2014

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Ledena dvorana Doma sportova domaćin je 47. Zlatne piruete, najstarijeg klizačkog natjecanja, a najveću pozornost plijenile su klizačice

Ljepotice na klizaljkama stigle su u Zagreb i još jednom pokazale svoju umjetnost na ledu. Njihovi pokreti ostavljali su bez daha, jednako kao i izgled. I ovoga se puta potvrdilo to zašto klizačice smatraju najljepšim sportašicama na svijetu.

Kiira Korpi, Nika Cerič, Valentina Mikac, Pina Umek i Elizaveta Ukolova samo su neke od princeza u atraktivnim haljinicama. Svatko tko je odlučio petak navečer provesti u Ledenoj dvorani sigurno nije pogriješio.


Što se tiče natjecanja, kratkim programima klizačica u Ledenoj dvorani Doma sportova počeo je drugi dan na 47. Zlatnoj pirueti, a najviše pažnje uzeo je nastup Kiire Korpi, finske 'ledene princeze', dok je najbolji program izvela Ruskinja Maria Artjemeva.

Korpi, bivša prvakinja Europe i dva puta brončana te najljepša svjetska klizačica, nastupila je prvi put nakon dvije godine i zauzela četvrto mjesto u kratkom programu. U Zagreb je došla po normu za siječanjsko Europsko prvenstvo u Stockholmu i unatoč padu već na prvom skoku, trostrukom flipu, te nestabilnoj kombinaciji, skupila je 56.22 boda i s tehničkom ocjenom od 27,14 (za EP je potrebno minimalno 20) došla na korak do Stockholma. Sutra joj u slobodnom programu treba 36 tehničkih bodova.

'Naravno da je moglo bolje, uvijek može bolje, ali ja sam jako sretna što sam uopće nastupila ovdje i probila led. Zbog ozljede, a onda i operacije Ahilove tetive nisam se natjecala dvije godine, zato sam danas bila jako nervozna, ali negdje se mora početi. Zagreb je zato moj veliki početak i kako god završilo ponosna sam što sam ovdje. Osjećam se dobro, iako mi samopouzdanje varira jer nisam znala gdje sam. No lijepo je bilo ponovo stati na led pred gledateljima i sucima. Zaželjela sam se tog osjećaja. Veselim se sutra ponovo klizati i izboriti nastup na Europskom prvenstvu. Položila sam ispit u kratkom, sada to moram ponoviti i u slobodnom', komentirala je nakon nastupa Kiira Korpi.

Nakon kratkog programa vodi Ruskinja Maria Artemjeva sa 59.59 bodova ispred Šveđanke Isabelle Olsson (58.73) i trećeplasirane Njemice Nicole Schott (56.46). Hrvatska predstavnica, 15-godišnja Tena Čopor trenutačno je 26. sa 27.03 boda, a Valentina Mikac 27. s 25 bodova.