nije mu lako

Prijete mu smrću jer se želi vratiti igrati u rodni grad: U kutiji je bila i poruka...

31.07.2024 u 15:04

Bionic
Reading

Argentinski nogometni reprezentativac Angel Di Maria (36) odustao je od transfera u nakon prijetnji smrću.

Angel Di Maria se nedavno oprostio od reprezentacije nakon što su 'Gauči' osvojili Copa Americu, izjavivši kako želi završiti karijeru u svom rodnom gradu nakon što je napustio portugalsku Benficu. Međutim, odustao je od povratka u Rosario zbog prijetnji smrću koje je primila njegova obitelj.

Prve prijetnje dobio je u ožujku dok je s reprezentacijom bio u SAD-u. Potom je njegova sestra na poslu dobila kutiju u kojoj je bila svinjska glava s metkom u čelu.

'U kutiji je bila i poruka da će sljedeća glava u kutiji biti moje kćeri Pije,' otkrio je Di Maria.

'Ti mjeseci su bili užasni, mogli smo samo sjediti i plakati,' dodao je.

Argentinske vlasti opisale su prijetnje koje je dobio Di Maria kao pokušaj prikazivanja moći od strane kriminalnih organizacija u Rosariju, gdje je došlo do porasta nasilja povezanog s drogom i bandama.

Bivši igrač Real Madrida i Manchester Uniteda sada je slobodan igrač nakon što je napustio Benficu, a transfer u Rosario je propao.

  • +13
Copa America 2024: Argentina - Kolumbija 1:0 Izvor: EPA / Autor: CJ GUNTHER

Di Maria je u Rosariju započeo karijeru, potom je igrao za Benficu, Real Madrid, Manchester United, PSG, te Juventus, a od srpnja 2023. ponovo je igrao za Benficu. U dresu argentinske vrste sakupio je 145 nastupa i postigao 31 gol, osvojivši svjetski naslov (2022), dvije Copa Americe (2021, 2024), te olimpijsko zlato (2008).