ZIMSKI TRANSFER

PSG daje 12 milijuna za Rakitića, što će reći u Liverpoolu

30.12.2013 u 14:18

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana objavljeno je da je hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić na radaru francuskog prvaka PSG-a

Francuski internetski portal Mercato365.com u ponedjeljak je objavio da su Parižani i dalje zainteresirani za dovođenje 25-godišnjeg veznjaka. Navodi se da Ivan ne želi produljiti ugovor s andaluzijskim klubom, koji ga je doveo prije tri godine potpisavši s njime ugovor na 4.5 sezone (lipanj 2015.).

Za Rakitića, čiju tržišnu vrijednost Transfermarkt procjenjuje na 15 milijuna eura, PSG je odmah spreman platiti 12 milijuna. PSG traži adekvatno pojačanje za središnji dio veznog reda koji trenutačno popunjavaju Blaise Matuidi, Thiago Motta, Marco Verratti i Adrien Rabiot. Osim Rakitića, kao moguće se opcije s 'pariškog radara' spominju Francuz Yohan Cabaye (Newcastle), Bosanac Miralem Pjanić (Roma) i Belgijac Radja Nainggolan (Cagliari).

Najvećeg konkurenta za dovođenje Rakitića bogati Parižani trebali bi imati u Liverpoolu, no klub s Anfielda sigurno neće ići daleko u licitaciji obzirom da trener Rodgers ove zime želi dovesti više veznih opcija. Momčad s Anfielda, prema medijskim napisima, sprema ponudu za već spomenutog Cabayea, Baselovog Egipćanina Mohameda Salaha, Udineseovog Ganca Emmanuela Agyemang-Badua, te navodno i posudbu dvojice igrača iz Chelseaja - Kevina de Bruynea i Ryana Bertranda.

Prijelazni rok počinje krajem tjedna i tada će kakafonija raznih informacija dobiti konkretnije obrise.