formula 1

Razočarani Lewis Hamilton zbog loših je rezultata na rubu depresije, ali iz Mercedesa za njega nema dobrih vijesti

11.05.2022 u 11:11

Bionic
Reading

Mercedesovi bolidi su Veliku nagradu Miamija završili na petom i šestom mjestu. No, veliki zaostatak za vodećima ubija svaku nadu da će Lewis Hamilton i George Russell ove sezone biti konkurentni

Strašno razočaranje vlada u momčadi Mercedesa koja ove sezone jednostavno nema konkurentan bolid. Realno, sezona je praktički tek započela, ali čak je i Lewis Hamilton shvatio koliko je situacija bezizlazna pa je odustao od neke konkretnije borbe za titulu.

Red Bull i Ferrari imaju puno bolje bolide, a nakon utrke za Veliku nagradu Miamija jasno je da se Mercedesi na stazi ne mogu boriti protiv njih.

Konkretno, George Russell je završio kao peti, u utrci je prestigao Lewisa Hamiltona koji je na kraju bio šesti. Nije to loše za Mercedese, ali Russell je za pobjednikom Maxom Verstappenom zaostao 18.5 sekundi, a Hamilton čak 21.3 sekunde.

'Osvojili smo dobre bodove kao momčad, to ćemo prihvatiti i idemo dalje', kazao je vidno razočarani Lewis Hamilton te dodao:

'Ne, nisam imao sreće, čekam da mi se sreća napokon okrene. Ako do toga uopće dođe... Do tada ću nastaviti raditi najbolje što mogu. George? On je obavio odličan posao. Kad me napao, ja sam bio kao glineni golub... Ali, George je bio odličan.'

Sve je to sedmerostruki svjetski prvak 'istovario' bez imalo emocija, potpuno ravnodušan i vidno razočaran svime što mu se događa ove sezone. Izvori bliski boksu Mercedesa tvrde da ga je sve teško pogodilo, da je doslovno na rubu depresije jer se ne može ravnopravno boriti s konkurencijom.

  • +5
Formula 1, VN Miami, 2022. Izvor: EPA / Autor: SHAWN THEW

No, za Hamiltona baš i nema dobrih vijesti. Mercedesi će još neko vrijeme 'statirati' na stazi i promatrati kako se Ferrari i Red Bull bore za postolje.

'Nismo sretni ni najmanje, jer je jasno da i dalje imamo previše problema. Slikovito, i dalje se nalazimo 'nigdje', na ničijoj zemlji. Tu smo, a nismo tu...', rekao je direktor Mercedesove F1 momčadi Toto Wolff i znakovito zaključio:

'Ako gledamo s optimistične strane, jasno je da smo u ovom trenutku treća najbrža ekipa. I da, na trenutke je djelovalo kao da smo se približili Ferrariju i Red Bullu. Međutim, realnost je takva da im u stvari nismo bili ni blizu.'

Sljedeća utrka je ona za Veliku nagradu Španjolske, 22. svibnja na stazi Catalunya pored Barcelone. Na vidiku su nove frustracije za Hamiltona i sve u Mercedesu...