RANG LISTA LIGE PRVAKA

Real i dalje na vrhu Europe; Barca u slobodnom padu!

04.11.2014 u 17:38

Bionic
Reading

Kao i svakog tjedna, tako smo i ovog na našem portalu Tribina.hr mjerili razinu snage svih momčadi Lige prvaka. Očekivano, Real Madrid drugi je tjedan zaredom najbolja momčad Lige prvaka, dok je prvi pratitelj sada minhenski Bayern

Na našem smo community portalu Tribina.hr ispitali kolika je snaga svake od momčadi Lige prvaka, te smo došli do ovog poretka (u zagradi je napredak ili pad pojedine ekipe)…

1. Real Madrid, indeks snage: 9.13
Prije dva tjedna Real je prvi put zasjeo na prvo mjesto i napravio je sve kako bi se tamo i zadržao. Uvjerljiva pobjeda prvo protiv Liverpoola, a onda i protiv Barcelone jasno ukazuje kako su 'kraljevi' trenutačno najpotentnija momčad Europe, napadački skoro pa nezaustavljiva.

2. Bayern Munchen, indeks snage: 8.91 (+1)
Iako ne pokazuju uvjerljivost u Bundesligi kao što je bio slučaj prošle sezone (u devet kola tri remija), Bayern ostaje neporažen ove sezone, s tri pobjede u Ligi prvaka. Guardiola i dalje vrši taktičke eksperimente, pa bi ova momčad trebala upravo na proljeće biti najjača.

Kako i gdje gledati Ligu prvaka

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmice Lige prvaka možete gledati i na pay per view online servisu Match.tportal.hr. Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala.


3. Chelsea, indeks snage: 8.58 (+1)
Nakon što su ponizili Maribor, svakog je tjedna sve jasnije da je Chelsea prva momčad Premiershipa te ekipa koja će bez većih problema proći skupinu Lige prvaka. U liku Cesca Fabregasa Mourinho je dobio kreativno snagu koju prošle godine nije imao, a Hazard igra na najvećoj mogućoj razini.

4. Barcelona, indeks snage: 8.49 (-2)
Neugodan poraz u El Clasicu protiv Real Madrida slijedio je možda još važniji domaći poraz protiv Celte, zbog kojeg više nisu prva momčad Primere. Nisu impresionirali niti protiv Ajaxa u prošlom kolu kod kuće, pa se može reći kako su rano u sezoni upali u svoju prvu krizu.

5. Paris St. Germain, indeks snage: 7.91
Tri pobjede u nizu i Ligue 1 te dvije u Ligi prvaka pokazuju da se PSG polako diže u formi. Individualna kvaliteta ove momčadi nikad nije bila upitna, a sada su i momčadski počeli igrati na višoj razini. Posložena je prije svega obrana, a napad će biti bolji kad se potpuno oporavi Ibrahimović.

6. Atletico M., indeks snage: 7.71 (+1)
N isu uvjerljivi, ali pobjeđuju! U Primeri se drže uz sam vrh ljestvice, tako da nisu odustali od obrane titule, dok u Ligi prvaka također imaju dvije pobjede zaredom nakon posrtanja u Pireju. Malmo nije u Madridu bio prava prepreka, ali u Švedskoj bi Atletico mogao imati problema.

7. Manchester City, indeks snage: 7.62 (-1)
Kako stvari sada stoje, mogla bi ovo biti još jedna sezona europskog razočarenja za Građane. U prva su tri kola ubrali samo dva boda, iako su u Moskvi imali prednost 2:0. Igra im u Ligi prvaka blago rečeno djeluje eratično, dok su u Engleskoj bolji, a za vikend su slavili i u gradskom derbiju.

8. Arsenal, indeks snage: 7.41 (+1)
Puno je sreće bilo potrebno da bi u posljednjih nekoliko minuta u prošlom kolu došli do pobjede protiv Anderlechta, koja je vrlo vjerojatno vrijedna sigurnog prolaska skupine. U Premiershipu također guraju sve bolje, četvrti su, s dvije pobjede u posljednja dva susreta.

9. Borussia D., indeks snage: 7.32 (+1)
Nastavljaju se dvije potpuno različite priče za BVB. U Ligi prvaka su najuspješnija momčad s maksimalnim brojem bodova i gol-razlikom 9:0, dok u prvenstvu imaju čak sedam poraza u prvih deset kola. Uz tolike oscilacije, ponekad je dojam kako im više odgovoraju jači europski protivnici.

10. Juventus, indeks snage: 7.31 (-2)
Poraz u Pireju još je jednom razotkrio sve mane ove momčadi koje su tako vješto skrivene u Serie A. Druga godina zaredom bez osmine finala bila bi ravna katastrofi, a doživjeli su i prvi prvenstveni poraz, u gostima kod Genoe. Ipak, i dalje imaju realne šanse proći grupu, a u prvenstvu su očekivano prvi.

Kao što vidite, predstavili smo deset najboljih europskih ekipe koje se natječu u Ligi prvaka. Kompletan poredak pogledajte OVDJE, na našem community portalu Tribina.hr.