alarm zbog ozljeda

Real kapitalca ponovno povlači iz PSG-a, evo koga sve žele u Madridu

15.10.2024 u 10:31

Bionic
Reading

Prvi čovjek Reala Florentino Perez idućeg ljeta primio se posla i slaže momčad za novu sezonu.

Ovako rana akcija posljedica je brojnih ozljeda u momčadi koja ove sezone muku muči s kadrom. Najveći problem je činjenica da za ozlijeđene nema kvalitetnih zamjena. Greška je to koju Real ne želi ponoviti.

David Alaba je već duže vrijeme ozlijeđen i izvan terena, a čak se špekulira da bi Austrijanac mogao završiti karijeru. Još veći problem je ozljeda Danija Carvajala, koji je nedavno ozlijedio ligamente desnog koljena, zbog čega je njegova sezona vjerojatno završena. U prijevodu, trener Carlo Ancelotti trenutno nema pravu zamjenu za desnog beka.

Perez je stoga krenuo po Trenta Alexandera-Arnolda, kojem u Liverpoolu ističe ugovor, a Real ga vidi kao rješenje na poziciji desnog beka.

Nadalje, kritična je i pozicija lijevog beka, gdje je Ferland Mendy trenutno jedino rješenje. Kada Francuz nije dostupan, tu po potrebi igraju veznjaci Camavinga ili Tchouameni. Zato je Perez odlučio dovesti Alphonsa Daviesa koji također na ljeto postaje slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Bayernom. Uz to i on silno želi prema Madridu.

Sporna je i pozicija stopera, jer se očekuje da će Alaba napustiti klub idućeg ljeta. Real će pokušati dovesti mlađe igrače, a najviše se spominju Vitor Reis (18) iz Palmeirasa i Yarek Gasirowski (19) iz Valencije. Također, postoji mogućnost da Real pokuša dovesti Jonathana Taha iz Bayer Leverkusena.

I evo nas kod veznog reda. Odlaskom Tonija Kroosa u mirovinu, Real još nije našao adekvatnu zamjenu za njega, no čini se da su Kraljevi pronašli zanimljivo i neočekivano rješenje. Madriđani prate Portugalca Vitinhu koji igra za PSG i navodno ga vide kao novog Kroosa, što je poprilično iznenadilo navijače.

Očekuje se da će Real Madrid potražiti i zamjenu za Luku Modrića, a poznato je da na toj poziciji žele Floriana Wirtza.