ZABRINJAVAJUĆI TREND

Realov trener Zinedine Zidane će to opet napraviti Luki Modriću; hrvatski kapetan zasad šuti, ali sigurno ga boli i nije mu lako

03.11.2020 u 08:43

Bionic
Reading

Real Madrid u trećem kolu Lige prvaka (utorak, 21 sat) igra protiv milanskog Intera, a Luka Modrić će u još jednoj važnoj utakmici biti na klupi

Ništa se ne mijenja oko statusa hrvatskog kapetana u taktičkim zamislima Zinedinea Zidanea. Prema pisanju španjolskih novinara, Real će protiv Intera opet igrati u sustavu 4-3-3 što znači da će naš veznjak završiti među rezervama.

Sudbina je to koju je ove sezone već doživio, u dvobojima s Borussijom Mönchengladbach i u derbiju s Barcelonom dobio je prilike u zadnjih 20-ak minuta te se pokazao kao zlatni džoker za Real, ali nije Modriću sigurno ugodno grijati klupu od prvih minuta.

Da se takav scenarijij očekuje i protiv Intera može se zaključiti po tome što je Modrić u zadnjem susretu u prvenstvu odradio svih 90 minuta, dakle Zidane ga nije odmarao za razliku od Tonija Koroosa koji je dobio poštedu protiv Huesce.

Modrić priželjkuje novi jednogodišnji ugovor s Realom, iz kluba su poručili da će odluka pasti tek u ljeto, ali ovakav status zamjene ne ide u prilog hrvatskom reprezentativcu.

  • +31
Borussia Mönchengladbach - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: SASCHA STEINBACH

O toj situaciji govorio je i Zidane koji po običaju samo biranim riječima govori o 35-godišnjem Hrvatu.

'Ništa se nije promijenilo s Lukom, znamo što on znači za nas. Mnogo je utakmica i svi nam trebaju. Luka se dobro snalazi svaki put kada igra. Za trenera je najteže, pogotovo s igračima poput Luke, odlučiti da li će igrati ili ponekad ne, ali Modrić nam je jako važan', rekao je francuski stručnjak te tako na neki način priznao da ima dilemu oko Modrića.