prekretnica za klub

Realu prijeti raspad šampionske generacije: Uvrijeđeni Ronaldo pokreće lavinu?

28.05.2018 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon treće osvojene Lige prvaka u nizu neki od ključnih igrača Reala najavili su mogući odlazak iz kluba, uključujući i Cristiana Ronalda za kojeg španjolski mediji sumnjaju da je samo htio privući pažnju na sebe nakon slabe igre protiv Liverpoola...

Real je ostvario ono što se činilo nemogućim u posljednja dva desetljeća. Triput u nizu osvojio je elitno klupsko natjecanje i tako zavladao Europom kao nitko prije u moderno nogometno doba.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL

No, to bi mogao biti i kraj generacije koja je ispisala povijest. Naime, nekoliko igrača najavilo je mogući odlazak iz kluba, uključujući Cristiana Ronalda koji je odmah nakon utakmice ustvrdio da je 'bilo lijepo igrati za Real' te najavio da će uskoro svima objaviti svoju odluku vezanu uz nogometnu budućnost.

Španjolski mediji sumnjaju da je uvrijeđeni Ronaldo na silu privukao pažnju na sebe nakon finala, nakon što je odigrao slabo protiv Liverpoola i dopustio da ga suigrači zasjene, prije svega Gareth Bale koji je pokazao da može izvesti čak i ljepše škarice od Portugalca. No, čini se da najbolji strijelac Lige prvaka nije zadovoljan niti trenutnom situacijom u svlačionici.

Ronaldova najava mogućeg odlaska odmah je probudila glasine o razmjeni s PSG-om te dolasku Neymara u klub, ali treba vidjeti koliko je Cristiano ozbiljan u svojoj namjeri da promijeni sredinu, jer samo par dana prije finala govorio je o želji da završi karijeru u Madridu.

Odlazak Ronalda mogao bi započeti raspad šampionske ekipe Reala, jer zapravo je puno nezadovoljnih u momčadi sa svojom minutažom. Gareth Bale bio je junak finala Lige prvaka, ali odmah zatim zaprijetio je odlaskom, jer nije zadovoljan statusom kod Zinedine Zidanea.

Pojavila se priča da bi mogao otići čak i Luka Modrić, a o Iscu i njegovom nezadovoljstvu minutažom već se odavno zna. Što bi tek trebali reći igrači poput Kovačića kojima Zidane ne da niti minute u tri finala Lige prvaka?

U svakom slučaju, stručnjaci očekuju dosta promjena u sastavu Reala tijekom ljeta, nakon što se momčad praktički nije mijenjala tijekom tri šampionske sezone. Madridski klub definitivno je na prekretnici, a ako izgubi neku od svojih najvećih zvijezda, sigurno će to pokušati nadoknaditi dovođenjem barem jednog skupocjenog pojačanja...