GLAS NARODA

Rezultati ankete o Nikoli Kaliniću su poražavajući za Bilića i vodstvo Hajduka

11.09.2024 u 06:07

Bionic
Reading

Nakon samo tri i pol mjeseca u odijelu sportskog direktora Hajduka, Nikola Kalinić je dobio otkaz. Zanimalo nas je kako gledate na cijeli slučaj

Predsjednik Hajduka Ivan Bilić je najavio kada će klub predstaviti Kalinićevog nasljednika. I ne samo njega.

'Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je, kao i svima u klubu, sada prioritet priprema za predstojeći derbi, kako bi momčad bila što bolje fizički i mentalno spremna', rekao je Bilić. Dodao je da će sljedeći tjedan predstaviti novog sportskog direktora i dugoročnu sportsku strategiju, koju smatraju jedinom ispravnom za budućnost Hajduka.

Kalinić je, kako smo javljali, u realizaciji poslova dovođenja igrača imao problem jer bi mu Bilić odobrio budžet, a Nadzorni odbor spuštao rampu. I tako se malo po malo rušio ugled kluba. Istovremeno Kaliniću se zamjera da je javnim nastupima činio to isto te da nije bio dovoljno angažiran po pitanju izlaznih transfera. 

Reakcije na slučaj su većinom okrenute protiv Nadzornog odbora i Udruge Naš Hajduk, a da se Kalinića ne doživljava kao isključivog krivca pokazuju i rezultati ankete tportala.

Ogromna većina čitatelja (preko 65 posto) na pitanje je li Nikola Kalinić opravdano dobio otkaz u Hajduku izabrala je ponuđeni odgovor: 'Nevažno je, Hajduku ne može pomoći nitko, potrebna je potpuna reorganizacija kluba.' Oko 20 posto sudionika ankete smatra da Kalinić nije trebao dobiti otkaz jer je imao zavezane ruke, dok najmanji dio (oko 14 posto) misli da je zasluženo smijenjen.

Standings provided by Sofascore