JAVLJA ARGENTINSKI NOVINAR

Rijeka dovodi Angela Henriqueza?

05.09.2024 u 14:41

Bionic
Reading

Rijeka bi za kraj prijelaznog roka mogla dovesti Angela Henriqueza, bivšeg napadača Dinama, javlja argentinski novinar Victor Morales.

Henriquez je bez kluba nakon što je napustio ruskog prvoligaša Baltik. Nekadašnji čileanski reprezentativac, u Dinamo je stigao na posudbu iz Manchester Uniteda 2014. godine. Zagrebački klub je godinu dana kasnije otkupio njegov ugovor za 1,7 milijuna eura, a onda ga za 1,5 milijuna 2018. godine prodao meksičkom Atlasu.

Meksikanci su ga pola godine kasnije prodali Universidad de Chileu za milijun eura. Bio je to posljednji Henriquezov transfer za novčanu odštetu, nakon toga je klubove mijenjao samo kao slobodan igrač. Prvo je otišao u brazilsku Fortalezu pa u poljski Miedz, a zadnju sezonu 30-godišnji napadač proveo je u Rusiji.

Za čileansku reprezentaciju odigrao je devet utakmica i zabio dva gola, a 2015. godine je osvojio Copa Americu. Za Dinamo je nastupio 129 puta te postigao 51 gol. Heroj Dinamovih navijača postao je kad je 2015. godine u derbiju s Hajdukom zabio hat-trick.

Rijeka je jučer dovela napadača Stipu Pericu (29), a ranije ovog ljeta klub su napustili ofenzivci Franjo Ivanović, Marko Pjaca, Jorge Obregon i Momo Yansane.