konferencijska liga

Rijeka protiv Dukagjinija traži iskupljenje za poraz od Hajduka

03.08.2023 u 12:21

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke večeras na Rujevici (20.15 sati, MAXSport 1, MAXtv) igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola protiv kosovskog Dukagjinija. Momčad Sergeja Jakirovića u Prištini je slavila 1:0, a i na Rujevici je večeras apsolutni favorit

Rijeka je u Prištini slavila 1:0 iako je Dukagjini bio 'zreo' za barem još nekoliko golova. No, momčad s Rujevice muči se u napadačkom dijelu, trebat će vremena da se momčad ofenzivno posloži i proigra. Istina, u 1. kolu SuperSport HNL-a na Rujevici je Rudeš primio četiri gola, ali napadači Rijeke teško su dolazili do pravih prilika.

Najbolje se to vidjelo u prošlom kolu kad je Rijeka izgubila 1:0 na Poljudu od Hajduka.

'Bila je stvar energije. S loptom smo bili neaktivni, ništa nismo ni pokušavali. I to nije ni blizu onoga što je moja Rijeka dosad igrala...Izgubili smo zasluženo i ispravit ćemo pogreške koje smo u Splitu radili', komentirao je trener Rijeke Sergej Jakirović te dodao:

'Dovest ćemo napadača. Ime? Čut će se. Nije to lako. Otišli su Prince Ampem i Matija Frigan, oni su od naših 27 golova sudjelovali u 22. Nije to lako nadomjestiti.'

Na Rujevici bi večeras (20.15 sati, MAXSport 1, MAXtv) trebali vidjeti neku goropadniju i napadački opasniju momčad Rijeke.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Nećemo braniti prednost, želimo popraviti loš dojam iz Jadranskog derbija, odigrati energičnije, kombinatornije s više rizika i biti hrabriji s loptom u nogama. Osjetili smo suparnika tamo na zahtjevnom terenu, vidjeli smo kako otprilike igraju i smatram da će naša lopta ovaj put biti brža. Želim da budemo opasniji i nadam se da će tako biti', kazao je Jakirović koji za večerašnju utakmicu neće moći računati na ozlijeđene Petrovića i Čabraju.

Bez obzira na sve Rijeka je protiv Dukagjinija na Rujevici apsolutni favorit, a Jakirović će izvesti standardnu postavu. Na golu je Labrović, lijevi bek je Goda, desno je Viega, a stoperski par čine Dilaver i Radeljić. U veznome redu su Lepinjica i Hodža, lijevo krilo je Fruk, a desno Grgić dok je na početku sezone sjajni Niko Janković u ulozi ofenzivnog veznjaka. Jedina je dilema u samom vrhu napada, iskusni Obregon se baš i nije iskazao, pa ne bi trebalo biti iznenađenje ako priliku od prve minute dobije mladi Ivanović.

Najvjerojatnija postava Rijeke za utakmicu protiv Dukagjinija (20.15 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Labrović - Goda, Dilaver, Radeljić, Viega - Lepinjica, Hodža, Fruk, Janković, Grgić - Obregon (Ivanović)

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +40
Hajduk - Rijeka, SuperSport HNL, 30.7.2023. Izvor: Cropix / Autor: Josko Ponos