WIGAN MU PRESUDIO

Roberto Mancini dobio otkaz u Manchester Cityju

14.05.2013 u 09:26

Bionic
Reading

U ponedjeljak navečer, na samu godišnjicu dramatičnog pogotka kojim je Sergio Aguero u posljednjim sekundama sezone dobio naslov Manchester City, na službenoj klupskoj stranici izašlo je priopćenje

U njemu se kaže: 'Nogometni klub Manchester City s žaljenjem objavljuje da je Roberto Mancini razriješen dužnosti menadžera. Ovo je bila teška odluka za vlasnika, predsjednika i upravu i ishod je planiranog procesa revizije sezone koji je donesen u svjetlu nedavnih spekulacija i iz poštovanja prema Robertu i njegovom velikom doprinosu ovom nogometnom klubu.

'Unatoč najboljim naporima, klub nije uspio ostvariti nijedan od svojih zacrtanih ciljeva za ovu godinu, uz izuzetak plasmana za sljedeću sezonu UEFA Lige prvaka. Ovo, u kombinaciji s prepoznatom potrebom za holističkim pristupom svim aspektima nogometa u klubu, značilo je da je donesena odluka da se pronađe novi menadžer za sezonu 2013./14. i dalje.'

Ovo pomalo nebulozno priopćenje nastavlja se izjavom predsjednika Khaldoona Al Mubaraka, koji se zahvalio Manciniju na svemu što je postigao s klubom, a posebno na tome što je donio trofej poslije 35 sušnih godina. Asistent Brian Kidd preuzet će momčad u preostale dvije utakmice prvenstva, kao i na turneji Sjedinjenim Državama koja će poslije toga uslijediti.

Nije još poznato tko će naslijediti Talijana na Etihadu, ali za očekivati je da će to biti 59-godišnji Malagin trener Manuel Pellegrini. Njegov je dolazak dio medija prihvatio kao već gotovu stvar, ali je Čileanac u nedjelju demantirao da je on novi Cityjev menadžer, izjavivši: 'Ni sa kime nisam sam potpisao bilo kakav ugovor'.