moguće je

Roger Federer se vraća tenisu zbog Rafaela Nadala?

23.09.2024 u 15:07

Bionic
Reading

Sportsko rivalstvo Rafaela Nadala i Rogera Federea pretvorilo se u prijateljstvo i jedno od najljepših poglavlja u povijesti tenisa

Roger Federer, jedan od najvećih tenisača svih vremena, oprostio se od profesionalnog tenisa 2022. godine na emotivnom Laver Cupu u Londonu. Na njegovom oproštaju okupila su se velika imena poput Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Andyja Murraya, čime je kraj njegove bogate karijere dobio poseban značaj. Tijekom svoje karijere Federer je osvojio 20 Grand Slam naslova, postavši jedan od najuspješnijih tenisača u povijesti.

Njegov dugogodišnji agent, Tony Godsick, otkrio je kako bi Federer rado pristao biti dio egzibicijskog meča u kojem bi se njegov veliki rival Rafael Nadal oprostio od tenisa.

'Mislim da oko toga nema nikakve dileme. Roger i Rafa vole raditi zajedno, i to bi bila sjajna priča', izjavio je Godsick.

Federer i Nadal, veliki rivali i prijatelji, tijekom svojih karijera odigrali su 40 međusobnih mečeva, pri čemu je Nadal ostvario 24 pobjede, a Federer 16. Njihovo rivalstvo definiralo je jednu eru tenisa, a osim službenih mečeva, odigrali su i nekoliko egzibicijskih susreta, uključujući onaj 2020. u Južnoafričkoj Republici, te spektakl na Mallorci, gdje su igrali na terenu podijeljenom između zemlje i trave.

Njihovo sportsko rivalstvo pretvorilo se u prijateljstvo i  jedno od najljepših poglavlja u povijesti tenisa.