u uefinom izboru

Ronaldo je nazvao Modrića, a njegovo objašnjenje ljutnje ostavit će vas bez teksta

03.09.2018 u 13:28

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak madridskog Reala, Luka Modrić, prošlog je tjedna dobio još jedno veliko priznanje. Izabran je za najboljeg nogometaša Europe

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim igračem Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA). Modriću je to drugo veliko priznanje u posljednjih 30-ak dana nakon što je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je hrvatska vrsta osvojila drugo mjesto, proglašen najboljim igračem.

Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski veznjak dobio je 313 glasova i slavio ispred Ronalda (223) i Salaha (134).

Međutim, puno se nakon toga pisalo o zločestoći ljudi bliskih Ronaldu, koji se nisu složili s ovim izborom te su poručili kako je upravo Portugalac zaslužio ovo priznanje.

>> Čeka se reakcija Cristiana Ronalda i njegovih ljudi; izjave hrvatskog izbornika izazvale 'potres' u nogometnoj Europi

'Ovo je jednostavno smiješno. Pa Ronaldo je prošle sezone nosio Real i zabio 15 golova u Ligi prvaka!', sipao je Mendes i nastavio:

'Cijeli Uefin izbor ove godine je smiješan!'.

>> Kratka poruka Sergija Ramosa za Luku Modrića dignut će na noge bijesnog Cristiana Ronalda i njegovu svitu

Nogomet se igra na terenu, a tamo je nagradu zaslužio Cristiano Ronaldo!', nije se zaustavljao Mendez:

'Pobjednik uopće nije bio upitan jer je Ronaldo najbolji...'

Bahatluku i ljubomori osoba bliskih Cristianu Ronaldu tu nije bio kraj. Odnekud se stvorio i Juventusov direktor Bepe Marotta. Imao je i on koju dodati...

'Luka Modrić je Uefin igrač godine? Da sam ja novinar, glas bih dao Cristianu Ronaldu', ispalio je Marotta a onda i dodao zašto se Ronaldo nije pojavio na izboru.

'Bila je to njegova osobna odluka. Mi je poštujemo i još jednom naglašavamo koliko smo ogorčeni ovim izborom jer Ronaldo je bio sjajan prošle sezone u Ligi prvaka. Ova nagrada se odnosi na najbolje nogometaše svijeta, a ne na Svjetsko prvenstvo i uspjehe na tom natjecanju. Po svemu što je pokazao prošle sezone smatram da je Ronaldo zaslužio nagradu za najboljeg igrača Europe.'

Naravno, sve to izgledalo je pomalo nestvarno te smo s enadali da Ronaldo ipak nije zaboravio tko ga je 'hranio' loptama dok je igrao u Realu.

Međutim, očito smo se prevarili. Ronaldo se nije oglasio u javnosti, već je smogao snage i nazvao bivšeg suigrača.

'Ronaldo se javio Modriću i čestitao mu na nagradi. Rekao mu je da nema ništa osobno protiv njega već da je ljutit na one iz Uefe koji mu nisu dodijelili nagradu', pišu španjolski mediji.