KAZNILA GA FIFA

Samuel Eto'o suspendiran na šest mjeseci

30.09.2024 u 20:53

Bionic
Reading

Disciplinska komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) suspendirala je predsjednika Kamerunskog nogometnog saveza Samuela Eto'oa (43) na šest mjeseci zbog kršenja disciplinskih propisa, objavila je krovna nogometna organizacija.

Bivšem sjajnom napadaču, koji od prosinca 2021. vodi Kamerunski savez, u tom će periodu biti zabranjeno prisustvovanje utakmicama svih muških i ženskih kamerunskih reprezentacija bez obzira na uzrast.

Eto'o je kažnjen zbog incidenta na utakmici osmine finala Svjetskog U-20 prvenstva nogometašica Kamerun - Brazil, odigranog u Bogoti 11. rujna.

FIFA-ina disciplinska komisija nije otkrila detalje u vezi s incidentom. U priopćenju se tek navodi da se Eto’o smatra krivim za "uvredljivo ponašanje i kršenje načela fair playa", kao i za "loše ponašanje" u koje su uključene službene osobe.

Ova suspenzija je uslijedila nakon što je Eto'ou novčanu kaznu izrekla Afrička nogometna konfederacija (CAF) zbog kršenja "etičkih standarda i standarda integriteta.".

Eto'o je tijekom nogometne karijere igrao za Real Madrid, Barcelonu, Inter, Chelsea, Everton...dok je za kamerunsku reprezentaciju upisao 118 nastupa i postigao rekordnih 56 golova.