ČLAN ABA 2 LIGE

Senzacija u Crnoj Gori i regiji, Antetokounmpo stiže u Podgoricu

17.08.2024 u 15:11

Bionic
Reading

Košarkaški klub Podgorica ostvario je senzacionalan transfer potpisavši ugovor s nigerijsko-grčkim košarkašem Alexom Antetokounmpom, članom poznate sportske obitelji u kojoj su Giannis i Kostas NBA zvijezde

Alex, visok 203 centimetra i najniži od braće Antetokounmpo, diplomirao je u svibnju 2020. godine i odlučio svoje iskustvo stjecati u Europi. Kao prvi bek među braćom, odabrao je europsku karijeru umjesto NCAA lige, unatoč interesu nekoliko sveučilišta.

Prošle sezone igrao je u Litvi za momčad Mazeikiai, gdje je u 12 utakmica prosječno postizao 8,3 poena. Sezonu je započeo s Wisconsinom u NBA razvojnoj ligi. Tamo je odigrao 34 utakmice i imao prosjek od šest poena po utakmici. .

Tijekom karijere, Alex je nastupao u ljetnoj NBA ligi za Sacramento i Raptors 905, a nakon dolaska iz Amerike 2020. godine igrao je u Španjolskoj za Mauricijus.

Podgorica je sudionik ABA 2 lige u kojoj sudjeluju dva hrvatska kluba, Šibenka i Cedevita Junior. Od ove sezone ABA 2 liga se igra prema novom sustavu. Šesnaest momčadi podijeljeno je u četiri grupe, a dvije najbolje prolaze u drugi krug u kjem se opet formiraju dvije grupe. U prvoj fazi Podgorica je u skupini C u kojoj su Široki, Pelister i Vršac.

Šibenka igra u skupini D sa Zlatiborom, Borcem (Banja Luka) i Ilirijom, a Cedevita Junior u skupimi A u kojoj su još MZT, Helios i Teodo.

Teoretski Podgorica i Šibenka mogli bi se susresti u drugoj fazi.

Prva faza trajat će od 24. rujna do 18. prosinca, a druga od 14. siječnja do 2. travnja. Doigravanje će završiti najkasnije 14. svibnja.