ZAGREB OPEN

Serdarušić sigurnim koracima grabi prema završnici, Argentinca kao da nije bilo

04.06.2024 u 13:47

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Nino Serdarušić (ATP - 358.) nastavio je svoj pobjednički niz na ATP Challengeru Zagreb Open svladavši u prvom kolu glavnog turnira Argentinca Genara Alberta Olivierija (ATP - 188.) sa 6:1, 6:2 za samo 71 minutu igre na središnjem terenu teniskog centra na Šalati.

Bilo je to najbolje izdanje 27-godišnjeg povremenog hrvatskog Davis Cup reprezentativca, koji je za ulazak u glavni turnir prošao dva kola kvalifikacija.

Serdarušić je po dvaput u svakom setu oduzeo servis suparniku, a spasio je obje 'break'-lopte koje je 25-godišnji Argentinac imao.

Serdarušić će u drugom kolu igrati protiv pobjednika dvoboja između 18-godišnjeg Osječanina Mateja Dodiga i 26-godišnjeg španjolskog kvalifikanta Carlosa Tabernera.

Hrvatska će imati najmanje trojicu predstavnika u drugom kolu, koje je prije Serdarušića u ponedjeljak izborio i 18-godišnji Splićanin Dino Prižmić. Njima će se pridružiti i pobjednik dvoboja između Splićanina Luke Mikruta i Zagrepčanina Roka Horvata koji je na rasporedu u poslijepodnevnom terminu, ne prije 17 sati, na središnjem terenu teniskog kompleksa na Šalati.

CH Zagreb Open - 1. kolo

  • NINO SERDARUŠIĆ (HRV) - Genaro Alberto Olivieri (Arg/6) 6:1, 6:2