DERBI NA POLJUDU

Sergej Jakirović: Forma Hajduka? To pitajte Ivana Leku, mene zanima samo Dinamo!

30.09.2023 u 12:24

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u nedjelju na Poljudu s početkom u 18 sati igraju derbi susret 10. kola SuperSport HNL protiv Hajduka (MAXSport 1, MAXtv)

Utakmicu je najavio trener Dinama Sergej Jakirović.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Očekuje nas dobra utakmica, vjerujem u prelijepom ambijentu. Nadam se da ćemo biti na visokoj razini i da ćemo odigrati savršenu utakmicu. To nam je potrebno u svim segmentima igre kako bi zaustavili Hajduk. Svi igrači su na raspolaganju osim Špikića i Ristovskog. Nismo htjeli riskirati da ih obnavljanjem ozljede izgubimo na duži period. Nadam se da ćemo biti na maksimalnoj razini i da ćemo moći odgovoriti na sve izazove koji nas čekaju na Poljudu', rekao je Sergej Jakirović.

Na upit da prokomentira formu Hajduka je rekao:

'To treba pitati kolegu Ivana Leku. Ja sam fokusiran na svoju momčad i ono što mi možemo ponuditi. Analizirali smo Hajduk. Znamo da je najveća prijetnja Marko Livaja. Sve se vrti oko njega, ali Hajduk ima još igrača koji nam mogu napraviti probleme. Liga je neizvjesna i ako nisi maksimalno fokusiran na svaku utakmicu, možeš se poskliznuti. Očekujem živu i dinamičnu utakmicu, zbog impulsa publike. Želim da provedemo u djelo ono što smo pripremali, hrabro i s gardom i da probamo anulirati sve prijetnje koje Hajduk može napraviti', rekao je Dinamov trener.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Aktualna sezona otvorena je upravo dvostrukim srazom Dinama i Hajduka na Maksimiru. Najprije utakmicom Superkupa u kojoj je domaćin slavio s 1:0 pogotkom Martina Baturine. Tjedan dana kasnije Hajduk uzvratio na početku prvenstva i preokretom slavio s 2:1 na Maksimiru. Domaću momčad je u vodstvo tada doveo Bruno Petković, a pobjedu Bijelima donijeli su Marko Livaja i Rokas Pukštas.

Glavni sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Ivan Mihalj iz Velike Gorice i Vedran Đurak iz Sv. Ivana Zeline, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR sua Goran Pataki iz Đakova.