KVALIFIKACIJE ZA OI

Izborniku Sesaru iznenada otkazao još jedan igrač, evo tko stiže kao zamjena

11.06.2024 u 09:57

Bionic
Reading

U Zagrebu se u ponedjeljak okupila muška seniorska reprezentacija na pripremama za najznačajniji ovoljetni događaj: Olimpijski kvalifikacijski turnir u Grčkoj

Izbornik Josip Sesar okupio je najveći dio reprezentacije koja sutra počinje s treninzima, no zbog NBA pravila Dario Šarić i Ivica Zubac priključuju se tek za tjedan dana, 17.6. treninzima u Opatiji. Mario Hezonja s Realom još igra španjolsku ligu, Danko Branković s Bayernom njemačku, a u Opatiju dolazi i Jaleen Smith.

Izbornik Josip Sesar bio je zadovoljan dobrim raspoloženjem na okupljanju:

'Napokon je došao i taj dan. Vidim da su svi momci sretni, srdačni i da su svi isto jedva čekali da krenemo. Večeras imamo sastanak i večeru, a u Zagrebu smo do nedjelje kada odlazimo za Opatiju. Tamo će nam se, nadam se što prije, priključiti još pet igrača; Šarić, Hezonja, Zubac, Smith i Branković i onda ćemo kompletni raditi na tom završnom dijelu uoči turnira i pripremiti se najbolje što možemo.'

Na popisu kandidata za reprezentaciju dogodila se i jedna promjena u odnosu na ranije najave.

'Cijelo sam vrijeme u kontaktu sa svim igračima. Nažalost, Toni Perković je kroz treninge osjetio laganu bol u koljenu i trebao bi par dana mirovati. Kroz razgovore i dogovore smo umjesto Tonija pozvali Antonija Jordana koji je već ranije bio član reprezentacije i on dolazi u utorak na prvi trening', objasnio je izbornik posljednju promjenu.

U Opatiji će Hrvatska igrati protiv Poljske i Brazila, hoće li to biti dovoljna priprema za Olimpijski kvalifikacijski turnir?

'Prema iskustvu, uključujući i ono prošlogodišnje, mislim da nam je jako bitan svaki trening. Utakmice će sigurno dati odgovore na neka pitanja, no to nisu utakmice na kojima se cilja forma, nego da vidimo gdje smo u tom tenutku. Iznimno nam je bitno da nakon toga imamo pet dana treninga na kojima ćemo moći eventualno nešto popraviti i spremni dočekati turnir u Ateni', zaključio je izbornik Sesar.

U Zagrebu su se tako okupili Goran Filipović, Borna Kapusta, Krešimir Radovčić, Filip Krušlin, Mateo Drežnjak, Toni Nakić, Dario Drežnjak, Ivan Vraneš, Boris Tišma, Tomislav Buljan i Krešimir Ljubičić, Antonio Jordano dolazi na današnji prvi trening, a u Opatiji se očekuju Dario Šarić, Ivica Zubac, Mario Hezonja, Jaleen Smith i Danko Branković.

RASPORED UTAKMICA U OPATIJI

  • 23.6.2024. Hrvatska – Poljska 18:30
  • 24.6. 2024. Poljska – Brazil 18:30
  • 26.6. 2024 Hrvatska – Brazil 18:30

Ulaznice potražite na Core Eventu, a ako niste u mogućnosti doći do SD Marino Cvetković u Opatiji, našu ćete reprezentaciju moći pratiti i na MAXSport televiziji.

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatska je izvukla turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Raspored utakmica na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Grčkoj

  • 2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
  • 3. srpnja u 16:30 Hrvatska – Novi Zeland
  • 6. srpnja  – polufinalne utakmice
  • 7. srpnja – finale
l>