MAMBA KAO NEKAD

Show Kobea Bryanta protiv Celticsa usprkos umoru i ozljedama

04.04.2016 u 13:43

Bionic
Reading

Kobe Bryant, jedan od najvećih košarkaša svih vremena, na utakmici njegovih LA Lakersa protiv Boston Celticsa, usprkos ozljedama i umoru, podsjetio je na trenutak na svoje najbolje dane

Iako su Lakersi u svom Staples Centeru poraženi 107:100 ostat će upisano kako je 37-godišnji Bryant utakmicu završio s 34 koša (šut iz igre 11-28, sl. bacanja 8-10) za što je nagrađen ovacijama gledatelja. Za 33 minute provedene na parketu Bryant je ostvario četiri skoka, tri ukradene lopte i jednu asistenciju.

Nakon što je jednu loptu krao silovito je zakucao u kontranapadu podsjetivši na neke od svojih najboljih poteza. Show se nakratko vratio u LA!

U 20 NBA sezona Bryant, kojem je ovo posljednja sezona, ukupno je u karijeri odigrao 44 utakmice protiv Boston Celticsa (uključujući play-off). Naravno, većina navijača posebno pamti dva velika NBA finala 2008. i 2010. kada su se obračunali Celticsi i Lakersi (2010. Bryant je osvojio svoju petu titulu).


'Ovo je bila prva utakmica poslije dugo vremena u kojoj je Bryant zaista bio smrtno ozbiljan. Nadam se da su naši mladi igrači iz Bryantovog ponašanja mogli zaključiti o kakvom je rivalstvu riječ', kazao je nakon utakmice trener Lakersa Byron Scott.

Nakon što se pozdravio sa svim igračima i ljudima iz stručnog stožera Boston Celticsa Bryant je kazao:

'Bilo je čudno. Posljednji puta protiv zelenih... Bila je uživancija igrati protiv njih te biti dio tog velikog rivalstva ova dva kluba.'

U videoprilogu pogledajte sve Bryantove koševe.