istinsko sportsko čudo

Siromašni dječak iz Indonezije preko noći postao kralj sprinta: Amerikanci ne mogu vjerovati

31.07.2018 u 10:48

Bionic
Reading

Lalu Muhammad Zohri pobrinuo se za jednu od najljepših sportskih priča godine, osvojivši u Finskoj zlato na Svjetskom atletskom prvenstvu do 20 godina u sprintu na stotinu metara...

Već činjenica da na najvišoj stepenici postolja u sprintu na 100 metara stoji Indonežanin, a pokraj njega dva Amerikanca apsolutno je sportsko čudo, no priča o Zohriju još je luđa od toga.

Naime, ovaj 18-godišnjak prije godinu dana nije imao novaca niti si kupiti sprinterice, ali nekako se ipak uspio pripremiti za SP u Finskoj i pobjediti svjetsku elitu u svom uzrastu prošlog vikenda.

'To nisam mogao niti zamisliti. Ponosan sam i zahvalan,' izjavio je Lalu Muhammad Zohri za kojeg u Indoneziji, zemlji od 260 milijuna stanovnika do prošlog tjedna nitko uopće nije ni znao.

Ovaj siromašni momak koji živi na istočnom otoku Lombok sada je napokon došao na svoje, a predsjednik Indonezije Joko Widodo naredio da mu obnove skromnu kolibu od bambusa u kojoj živi. Nema sumnje da će na njegovu adresu stići i ponude uglednih atletskih klubova i trenera sljedećih dana.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Skromni i siromašni dječak tako se preko noći pretvorio u kralja sprinta, u discipini u kojoj već dugo dominiraju isključivo Amerikanci i Jamajčani pa u SAD-u s razlogom ne mogu vjerovati da su njihovi dečki koji treniraju u odličnim uvjetima izgubili od jednog Indonežanina.

Pred Zohrijem je još dugi put do slave, tek treba probiti granicu od 10 sekundi ispod koje se mora ići ako želiš pripadati svjetskoj eliti, no već ovo što je napravio istinsko je sportsko čudo i sigurni smo da ćemo ga gledati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Tko zna, možda i u zapaženoj ulozi...